Соцдопомогу «Догляд вдома» тепер можуть отримати родичі загиблих захисників

Close-up of psychiatrist hands together holding palm of her patient

У Вінниці розширюють кількість осіб, які можуть скористатися соціальною послугою “Догляд вдома” у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування.

За інформацією міського голови Вінниці, Сергія Моргунова, відповідне рішення отримало підтримку під час сесії міськради.

Особливу увагу приділено послузі “Догляд вдома”. Тепер мешканці похилого віку та особи з інвалідністю, які є членами родин загиблих чи безвісти зниклих захисників, можуть звертатися за допомогою до соціальних робітників.

На офіційному сайті міської ради вказано, що для отримання соціальних послуг в Терцентрі, крім заяви, також потрібно мати посвідчення члена сім’ї військовослужбовця, який загинув (помер) чи пропав безвісти під час проходження військової служби.

Всі соціальні послуги для членів сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць України, будуть надаватися коштом бюджету, незалежно від доходу отримувача соціальних послуг.

В цьому році бюджет громади передбачає понад 800 мільйонів гривень на пріоритет “Турбота”, що становить 27% від коштів, які не включені до захищених статей.

Попередня публікаціяМіністр закордонних справ закликає українців за кордоном повернутися додому
Наступна публікаціяВалерій Залужний передав вінничанам символ незалежності