Легендарний виступ Української капели: Карнегі-хол у Вінниці

У Вінниці на сцені академічного театру ім. Садовського планується відтворення легендарного виступу Української капели Олександра Кошиця у Карнегі-холі в Нью-Йорку. Це не просто концерт чи фестиваль, а історична концерт-реконструкція пам’ятної події 1919 року. Як повідомляють організатори, це унікальний проєкт, який перенесе глядачів на сторіччя тому, коли Українська республіканська капела під керівництвом Олександра Кошиця вперше вразила аудиторію Карнегі-холу.

Концерт-реконструкція планується на 24 березня в Вінницькому театрі ім. Миколи Садовського. Виступ капели буде відтворено з найвищою точністю, а також виконані популярні композиції з тріумфальних гастролей капели в Південній Америці.

Організатори зауважують, що гості концерту почують не лише відомий “Щедрик”, а й інші твори, які підкорювали світ під керівництвом геніального диригента. До проєкту також входить історична виставка “Прийшли, заспівали, перемогли”, що розкриває історію світового визнання “Щедрика”. Автори виставки — Тіна Пересунько та Інститут Леонтовича, отримали підтримку від Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Перші 150 покупців квитків на концерт-реконструкцію мають можливість виграти книги Тіни Пересунько “Світовий тріумф «Щедрика» — 100 років культурної дипломатії України”.

Нагадаємо, що у жовтні 1922 року саме в Карнегі-холі в Нью-Йорку український “Щедрик” вперше пролунав у США, у виконанні Української республіканської капели Олександра Кошиця, здобувши великий успіх і визнання у світі.

Попередня публікаціяВінницькі пауерліфтери тріумфують на чемпіонаті України з жиму лежачи
Наступна публікаціяУ прозорих офісах Вінниці діятимуть рекрутингові центри