Вірні до кінця: сьогодні вінничани вшановують трьох загиблих Захисників

Сьогодні Вінницька громада гідно прощається із трьома захисниками, які вірно та віддано служили своїй Батьківщині. Про це повідомляють на сайті міської ради. Роман Гнатюк, Сергій Туртуряну та Олексій Кошелєв віддали своє життя на вівтар вітчизняної свободи. Урочисте прощання та поховання воїнів відбудеться на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Роман Гнатюк приєднався до Збройних Сил України в самі початкові дні повномасштабного вторгнення. Він служив у військовій частині А0549 та помер у День свого народження, 23 лютого, у віці 45 років. Вінничанин, народився у 1979 році, пройшов навчання у 31-й школі та здобув професійно-технічну освіту. Попередньо відомий як оператор розкрійного комплексу на фабриці “Володарка”, він залишив за собою дружину та двох синів.

Сергій Туртуряну служив у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ, відзначаючись в боях оператором протитанкових ракетних комплексів. Він загинув 19 лютого під час бою поблизу с. Білогорівка Луганської області. Сергію Туртуряну залишається 32 роки, а вдома його чекали мама, брат із сестрою, дружина та двоє дітей.

Вінничанин Сергій Туртуряну, народився у 1991 році, здобув освіту в Вищому художньому професійно-технічному училищі №5 і працював бригадиром будівельної бригади до повномасштабного вторгнення. Він також вирізнявся творчими здібностями та займався виготовленням іграшок для дітей своїми руками.

Олексій Кошелєв приєднався до 57-ї окремої мотопіхотної бригади, боронячи Україну від російських агресорів. Він загинув поблизу села Синьківка Куп’янського району 19 лютого, у віці 38 років. Після закінчення 20-ї школи, Олексій обрав для навчання ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» та працював техніком-програмістом.

Олексій був високо оцінений як професіонал у сфері комп’ютерної техніки та мав розвинені творчі здібності. Він залишив за собою слід як найкращий син і помічник для матері та сердечний друг для всіх, кого знав. Його життєрадісна посмішка завжди залишиться в пам’яті рідних та близьких.

Глибокі співчуття рідним та близьким загиблих. Нехай земля буде пухом Героям, а їхні подвиги завжди будуть у пам’яті та серцях українського народу.

Попередня публікаціяЩо віщують зірки знакам зодіаку 25 лютого
Наступна публікаціяМонахи московського патріархату з Києво–Печерської лаври не пустили капеланів ПЦУ та захисників України до печер під приводом ремонту