У Вінниці погасили марки блоку “І буде весна”

У Вінниці 23 лютого відбулася важлива подія — церемонія спецпогашення блоку поштових марок під назвою “І буде весна”. Цей блок складається з чотирьох фотографій, що висвітлюють події 10-річного протистояння російським загарбникам. Про це повідомив Андрій Очеретний, заступник міського голови, на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Блок поштових марок присвячений до 10-річчя війни в Україні й включає чотири пам’ятні фотографії, які відзначають важливі моменти у протистоянні проти російської агресії.

Як зазначено в описі блоку на сайті “Укрпошти” (де також можна придбати марки), кожна марка — окрема світлина:

На першій марці (№ 2072) зображено “Захоплення аеропорту «Бельбек». Севастополь, 2014 р.” — це дивовижна фотографія війни, розпочатої російським вторгненням у 2014 році. Знімок зафіксований польським фотографом Кубою Камінським і показує момент захоплення аеропорту «Бельбек» у Севастополі.

Друга марка (№ 2073) називається “Кохання не спинити! Харків, 2022 р.”. Знімок Сергія Бобка зображує тендітний момент кохання — медичні волонтери під час весняної фотосесії на тлі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові.

Третя марка (№ 2074) представляє фото “Світло переможе! «Азовсталь». Маріуполь, 2022 р.”. На цьому знімку воїн у променях сонця на фоні “Азовсталі” — це легендарний автопортрет захисника з позивним “Орест” Дмитра Козацького, зроблений під час героїчної оборони Маріуполя.

Четверта марка (№ 2075) під назвою “Руки піхотинця. Бахмут, 2023 р.” показує фото піхотинця 28-ї бригади з позивним “Сніжок”, яке було знято Максимом Дондюком на околиці Бахмута у березні 2023 року.

Ці разючі фотографії, відтворені на поштових марках, отримали численні нагороди, підкреслюючи їхню важливість у відображенні подій української історії та сучасності.

Попередня публікаціяВ 14-штурмовій бригаді «Червона Калина» подякували вінничанам за бойові гаджети
Наступна публікаціяКожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень від російського вторгнення