Кожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень від російського вторгнення

У зв’язку з повним масштабом війни з Росією кожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень, повідомив заступник міністра освіти та науки Євген Кудрявець під час форуму “Україна. Рік 2024” 25 лютого.

За його словами, понад 3,5 тисячі освітніх закладів отримали руйнування, з них майже 400 були повністю зруйновані. Загальна сума, необхідна для відновлення освітньої інфраструктури, становить майже 14 мільярдів доларів за оцінками Світового банку.

Кудрявець підкреслив, що деякі освітні заклади, які постраждали від пошкоджень, не можна відновити. Він зазначив, що руйнування освітньої інфраструктури призводить до обмеження доступу дітей та молоді до освіти, що впливає на якість навчання, соціалізацію та інтеграцію в суспільство.

“Майже мільйон дітей змушені вчитися дистанційно, не маючи можливості особистого спілкування з друзями та вчителями. Ще мільйон мають доступ до комбінованої форми навчання, що означає відвідування школи лише час від часу”, – додав він.

Раніше було відомо, що загальні витрати на відновлення України оцінюються приблизно в 486 мільярдів доларів згідно з третьою оцінкою збитків і потреб (RDNA3), яку провів український уряд разом із Світовим банком в середині лютого 2024 року. RDNA3 – це спільна оцінка збитків і потреб з відновлення України, в якій беруть участь уряд, Світовий банк, Єврокомісія, ООН та інші партнери, включаючи завдання від Багатосторонньої координаційної платформи донорів, а також інвестиційні пріоритети уряду України з відновлення країни.

Попередня публікаціяУ Вінниці погасили марки блоку “І буде весна”
Наступна публікаціяЗавдячуючи участі у конкурсі проектів в музичну школу Чернівецької громади придбали трубу та бас-гітару