Долар встановив новий історичний максимум

Станом на 21 лютого Національний банк України визначив офіційний курс у вартості 38 гривень 47,56 копійок за долар. Це на 19 копійок вище, ніж сьогоднішній офіційний курс, який становить 38 гривень 28,47 копійок за долар. Зазначений курс встановлює новий історичний максимум для американської валюти проти гривні.

На міжбанківському валютному ринку, згідно інформації від Finance.ua, торги завершились на рівні 38 гривень 58,5–61 копійки за долар. Це на 31–31,5 копійки вище порівняно з рівнем закриття торгів 19 лютого.

За даними фахівців порталу «Мінфін» станом на 15:00, торги доларом на валютному ринку здійснені на умовах ТОД (постачання валюти в день угоди) вже завершено. На ТОМі (постачання валюти наступного дня) укладаються угоди на лоти до 1 мільйона доларів, а частина з них здійснюється за котируваннями навколо 38,65 гривень. Попит на валюту залишається високим при обмеженій пропозиції від клієнтів, що дозволяє окремим учасникам ринку вести торгівлю на таких рівнях, вказали експерти.

Курс вперше змінився 3 жовтня 2023 року, після тривалого стабільного періоду, який тривав понад 14 місяців із фіксацією офіційного курсу на рівні 36 гривень 57 копійок за долар з 21 липня 2022 року.

Попередня публікаціяВінничан запрошують на лекцію від Олександра Никитюка
Наступна публікаціяНа Вінниччині вже вдруге успішно провели трансплантацію серця