На Вінниччині вже вдруге успішно провели трансплантацію серця

Відбулася друга успішна трансплантація серця на Вінниччині. Це стало можливим завдяки співпраці Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова та інституту ім. М.М. Амосова. Про це інформує голова Вінницької обласної адміністрації Сергій Борзов.

Організація трансплантації серця від померлого донора відбулася 20 лютого на базі лікарні ім. М.І. Пирогова. Здорове серце успішно встановлено пацієнту, який перебував на термінальній стадії серцевої недостатності.

Сергій Борзов висловив подяку директору Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова, Василю Лазоришинцю, за підтримку та допомогу у розвитку трансплантології в регіоні.

Також було повідомлено про успішні трансплантації нирок двом пацієнтам, які страждали від важких ниркових захворювань і потребували гемодіалізу.

Загалом, за існування Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова вже проведено 20 трансплантацій органів від померлих донорів, в тому числі 4 трансплантації у 2024 році. Голова обласної адміністрації виразив побажання швидкого одужання пацієнтам та подякував медичному персоналу за врятовані життя.

Попередня публікаціяДолар встановив новий історичний максимум
Наступна публікаціяСергій Притула їде до Вінниці аби прозвітувати про роботу фонду