Безпека в дії: школярі Вінниччини навчаються тактичній медицині

На Вінниччині відбувся тренінг з тактичної медицини для більше як 130 ліцеїстів із селища Крижопіль. Про це повідомляє Суспільне.

Учасникам тренінгу викладали навички зібрання та розбирання вогнепальної зброї, поведінку з вибухонебезпечними предметами та ефективне використання турнікетів.

Заходом керували представники добровільного формування Крижопільської територіальної громади №1. Старшокласникам розповідали про принципи тактичної медицини та як надавати допомогу в умовах бойових дій.

Тренінг проводив інструктор зі 120-ї бригади, Євген Уманець, який навчав їх етапам домедичної допомоги за алгоритмом “MARCH”. Учасники також отримали відомості про правила поводження з вибухонебезпечними предметами та розбирання автомата Калашникова.

Одна з учениць, Анна Кабак, висловила враження від навчання накладати бандаж.

“У такі моменти береться паніка, але коли ти вже знаєш яка послідовність дій має бути, то ти відчуваєш, що ти маєш допомогти цій людині. Ти маєш бути сильнішою за неї, і долати ці емоції, щоб накласти цей бандаж правильно”, — сказала Анна Кабак.

Тренінг проходив у місцевому Парку культури та відпочинку, а викладач предмета “Захист України”, Сергій Ремез, відзначив, що такий підхід до навчання дозволяє досягти хороших результатів.

Попередня публікаціяУ Вінниці є потреба в усіх групах крові
Наступна публікаціяБілі янголи пам’яті затріпотіли крилами у середмісті Вінниці. Відео