У вінницькому ліцеї №18 відкрили оновлену бібілотеку

Ще один крок у напрямку розвитку освіти та культури в громаді Вінниці. Вчора, 13 лютого, в ліцеї №18 відбулося відкриття оновленої бібліотеки, яку розробляли учні. Спільними зусиллями простір бібліотеки наповнили креативними ідеями. Про це повідомляє міська рада.

На початку заходу Оксана Яценко, директорка департаменту освіти міської ради, зауважила:

“Навіть у цифровому столітті книга залишається завжди в моді. Я дуже рада, що в школі №18 з’явився новий медійний бібліотечний простір, який, сподіваюсь, приверне увагу більше школярів, оскільки саме їм належить ідея створення та концепція цього простору”.

Справжня бібліотека стала центром освітнього простору для учнів школи. Окрім звичайних полиць з книгами на різні теми, тут розташоване відповідне комп’ютерне обладнання та комфортні місця для читання, навчання і відпочинку з однолітками за настільними іграми. Такий комунікативний центр дозволить учням розширити свої знання, поглиблювати інтереси та розвивати креативність.

“Зараз бібліотеки стали справжнім громадським простором для спілкування, вільного самовираження, а також для творчих ідей, роботи з мережею “Інтернет”, вивчення комп’ютерної грамотності та елементів права”, — відзначив Максим Філанчук, директор департаменту культури. “Дуже приємно, що сьогодні ще один бібліотечний простір міста отримує новий сенс. Дякую усім за співпрацю, ця подія свідчить про те, що освіта та культура продовжують відігравати важливу роль у розвитку міста та країни”.

З цього моменту цей простір буде використовуватись для проведення різноманітних заходів. Серед запланованих — книжкові виставки, тематичні читання та зустрічі з письменниками та поетами. Для організації цих заходів між ЗК “Вінницька міська централізована бібліотечна система” та КЗ “Вінницький ліцей №18” був укладений Меморандум про співпрацю.

Попередня публікаціяІсторія колишнього маєтку капітана Четкова за проектом Артинова
Наступна публікаціяВінничан запрошують на романтичний день у Планетарії