12 лютого в молодіжному центрі “Квадрат” пройшла зустріч студентів з учасниками театрально-музичного ансамблю “Schmalgauzen”, який зараз набирає популярності та нещодавно отримав премію від видання “Лірум” в номінації “Прорив року”.

Чоловічий гурт Schmalgauzen працює на межі музичного та театрального мистецтва. Створювався він у стінах університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого,  Їхні виступи 一 це театр, кабаре та перформанс одночасно. Але самі вони так визначають свій стиль:

«Наш жанр 一 Шмальгаузен. І назва, і жанр, і стиль життя». 

Почавши виступи у 2020 році, вони швидко набули популярності серед студентської аудиторії. Після 24 лютого 2022 року: гурт випустив свій останній альбом російською мовою і прийняв новий музичний шлях.

Зараз пісні хлопців набирають десятки тисяч прослуховувань. З найвідоміших — “Jessica ” та “Кров і Вино” (більше мільйона переглядів на Spotify). Декілька днів тому на стрімінгових платформах почав виходити новий трек під назвою “Тетяна”, запис якого до цього існувала лише у вигляді вірусного лайву на YouTube ат Tiktok.

Саме під час зустрічі у Вінниці цей трек вийшов і на Apple Music. Присутні привітали артистів бурхливими оплесками та ще раз з задоволенням прослухали цей трек.

А взагалі зустріч пройшла в дуже невимушений та теплій атмосфері відкритого спілкування з артистами.

Говорили про відхід від російського контенту. Про відкриття української музики, як сучасної, так і минулих років. Про літературу та історію гурту. Також учасники гурту виконали декілька своїх композицій, чим дуже потішили присутніх, Та відповіли на питання студентів.

У Вінниці Schmalgauzen побували у рамках благодійного туру. Напередодні 11 лютого вони презентували виставу “Августо і Густав”  за творами Роберта Вальзера та продовжували збірати кошти на 92 ОШБр. Наступне місце туру – Рівне.

Фото: _llanren.ph https://www.instagram.com/_llanren.ph/

Попередня публікаціяВінничан запрошують на презентацію проєкту «Україна без цукру»
Наступна публікаціяНа Вінниччині ветерани можуть отримати від 250 тисяч до мільйона гривень гранту на власний бізнес