12 лютого в Вінниці було підписано угоду про створення ще однієї прийомної родини. Однорічний Святослав, який перебуває на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Службі у справах дітей, буде виховуватися прийомними батьками.

Прийомні батьки, Роман Дмитрович та Оксана Валеріївна, довго чекали можливості взяти дитину в родину. Зустріч зі Святославом відбулася кілька місяців тому, і вони відразу вирішили прийняти його додому.

“Ми дуже чекали цього моменту. Хоча відчуваємо трошки тривоги, але головне – радість”, – поділилася Оксана Валеріївна.

Прийомні батьки проживають у приватному будинку в місті Вінниці. Оксана Валеріївна має вищу освіту, а Роман Дмитрович – середню спеціальну. Обоє працюють у ПАТ “Вінницька кондитерська фабрика”. Серед їх улюблених занять – щорічні поїздки в Закарпаття на термальні води, а також відпочинок вдома на присадибній ділянці. Восени вони люблять збирати гриби.

“У Вінниці на обліку у Службі у справах дітей перебуває 261 дитина-сирота та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них лише 50 можуть бути усиновленими. Існує категорія дітей, які не можуть бути усиновленими, але можуть бути влаштованими у прийомні сім’ї, під опіку та піклування або в дитячий будинок сімейного типу. Святослав відноситься саме до цієї категорії”, – розповіла начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

У Вінниці налічується 13 прийомних сімей, в яких виховують 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 4 особи (старше 18 років), які мають право проживати в прийомній сім’ї до 23 років, якщо навчаються у ВНЗ. Крім того, діє 1 дитячий будинок сімейного типу, де виховують 6 дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Попередня публікаціяЯк отримати статус УБД цивільним вінничанам, які брали безпосередню участь у захисті України?
Наступна публікаціяНа Вінниччині шестеро людей у важкому стані через COVID-19