Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації Ольга Задорожна розповіла, про епідеміологічну ситуацію з захворюванням на грип та COVID-19 на Вінниччині. Про це йшлось під час участі у засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів. Депутати розглядали 10 питань, 9 з яких стосувалися медичної сфери.

Серед тем обговорення були:

  • Наказ начальника обласної військової адміністрації “Про затвердження плану розвитку Вінницького госпітального округу на період 2023-2025 років”;
  • Виконання програми “Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я Вінниччини на період 2021-2025 років” за 2023 рік;
  • Епідемічна ситуація щодо ГРВІ та COVID-19 у Вінницькій області, виконання заходів щодо запобігання та поширення ГРВІ, COVID-19.

“На сьогодні в області розгорнуто 554 ліжка для пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Ми маємо 79 пацієнтів з підтвердженим грипом, 10 з яких – у важкому стані. Також є хворі на COVID-19, їх наразі 47 осіб, з них 6 – у важкому стані. Медичний персонал надає хворим всю необхідну допомогу. Важливо зауважити, що епідемічну ситуацію спостерігає та контролює Вінницький обласний центр контролю та профілактики захворювань, а також проводить відповідні заходи з їх профілактики”, – підкреслила Ольга Задорожна.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці до прийомної сім’ї взяли однорічного хлопчика
Наступна публікаціяНадзвичайна подія: Порятунок кота з криниці у Гнівані