Смак та аромат свіжих домашніх пиріжків — неперевершені. Щоб вам було легко їх приготувати, ми ділимося простим рецептом заварного тіста від Євгена Клопотенка. Це тісто готується швидко, а його результат — пиріжки, що виходять надзвичайно ніжні, пухкі та м’які. Воно також пластичне та зручне в обробці. Інша перевага — заварне тісто готується без використання яєць та молока, тож його можна готувати навіть у піст.
Декілька рекомендацій для різних варіантів начинки:
- Солоні: картопляне пюре, тушкована капуста (свіжа або квашена), лівер, паштет.
- Солодкі: густе повидло, яблука, вишні з цукром.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для заварної основи:
Для дріжджового тіста:
Тож перейдемо до кроків приготування заварного тіста для пиріжків:
КРОК 1 Прокип’ятіть 300 мл чистої води.
КРОК 2 У велику миску насипте 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі та 2 ст. л. олії. Залийте всі інгредієнти окропом (300 мл) та, за допомогою ложки, активно замішайте до однорідної консистенції. Дайте тісту охолонути до 40 градусів.
КРОК 3 Підігрійте 100 мл води до температури 36 градусів. Вилийте теплу воду в окрему миску та розчиніть в ній 5 г сухих дріжджів.
КРОК 4 Додайте до води з дріжджами 1 ч. л. цукру, 200 г борошна та замісіть тісто.
КРОК 5 Додайте замішане тісто з кроку №4 до заварної основи та ретельно перемішайте.
КРОК 6 Дайте тісту постояти 30-40 хв, після чого готуйте пиріжки.