Щоб кожен раз тішити себе і близьких смачним пловом, збережіть цей рецепт в закладки.

Відмітна особливість плову – розсипчастість, яку можна досягти, дотримуючись технології приготування рису і додавання жиру тваринного або рослинного походження до плову.

Інгредієнти:
  • Морква – 2 штуки;
  • Свинина або курка – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  • Рис – 2 склянки;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Сіль – на смак;
  • Спеції для плову – до свого смаку;
  • Часник.
Процес приготування:

Спочатку ретельно вимийте м’ясо, обсушіть його і наріжте на шматочки.

Потім очистить, вимийте і наріжте тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. А моркву очистить, вимийте і наріжте соломкою.

Розігрійте казанок і налийте в нього рослинну олію. Викладіть підготовлену цибулю і смажте до золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин, помішуючи.

Додайте підготовлене м’ясо. Смажте все до стану, коли м’ясо покриється зажареним шаром, близько 10 хвилин.

Потім додайте моркву. Смажте все разом, помішуючи, 3-5 хвилин.

Доведіть до кипіння чайник. Залийте підготовлені овочі та м’ясо окропом (вода повинна покривати м’ясо з овочами приблизно на два сантиметри). Посоліть, поперчіть, додайте спеції для плову. Готуйте на середньому вогні протягом 20 хвилин.

Додайте рис, обережно вирівняйте його по поверхні, але не перемішуйте. У середину покладіть головку часнику. Долийте води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см. Готуйте плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, приблизно 10-15 хвилин.

Як тільки вода випариться, зменште вогонь до мінімуму. Зробіть кілька отворів у плові ложкою. Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.

Смачного!

Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на суботу
Наступна публікаціяЗ понеділка вінницькі школярі повернуться до очного навчання