Білий кенгуру-альбінос, який віднедавна мешкає у Подільському зоопарку, вже адаптувався після переїзду, повідомляють в зоопарку.

До Вінниці рідкісного сумчастого, що належить до найменших за розміром кенгуру – валабі, привезли із Полтавського зоопарку.

Переїзд – це стрес для тварини, тому в цей період її імунна система слабне. Тож, адміністрація Подільського зоопарку вирішила не наражати тварину на небезпеку і до настання тепла утримувати її у теплому зимівнику.

Наразі у зоопарку тривають ветеринарно-профілактичні заходи. Готують до перебування у відкритому вольєрі і нового мешканця.

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, тварина ще зовсім молода, це самець. Коли він подорослішає, йому підберуть пару для подальшого відтворення та збагачення колекції Подільського зоопарку.

В раціоні сумчастого: сіно, овес, морква та яблука. Полюбляє він і варену картоплю.

Батьківщина валабі, як і більшості його родичів, Австралія. Легенди про кенгуру у місцевих мешканців передаються з покоління в покоління. Так, за віруваннями деяких племен, у кенгуру втілилися душі предків.

кенгуру валабі
кенгуру валабі

Попередня публікаціяПідполковника з Вінниччини нагородили вінницькою відзнакою «За мужність та відвагу»
Наступна публікаціяПідсумки новин п’ятниці