Національна служба здоров’я України презентувала Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнтів.

Інформативний Гід доступно пояснює, які медичні послуги можна отримати на різних рівнях медичної допомоги та у різних спеціалістів. В ньому з’ясовано, чи можна провести КТ і МРТ безкоштовно, а також, чи охоплює Програма медичних гарантій гормональні аналізи. Гід також допомагає розібратися, що робити, якщо в лікарні вимагають оплату за ліки чи операцію, а також які ліки можна отримати за програмою “Доступні ліки”.

Цей Гід можна завантажити та завжди мати під рукою у телефоні на випадок, якщо знадобиться медична допомога. В ньому міститься інформація про Програму медичних гарантій та пакети медичних послуг, послуги первинної медичної допомоги, безкоштовні послуги на амбулаторному рівні та стаціонарну допомогу, а також про безкоштовні психіатричну, онкологічну, реабілітаційну та паліативну допомогу.

Посібник також розкриває, які ліки входять до програми “Доступні ліки” і як їх можна отримати безкоштовно або з частковою оплатою, а також яку інформацію можна отримати в контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77. Також Гід допомагає зрозуміти, як подати скаргу у випадку порушення прав пацієнта на безкоштовні медичні послуги та які послуги є платними в закладах охорони здоров’я, не входячи в Програму медичних гарантій.

Цей Гід є спробою НСЗУ забезпечити, щоб не лише медичний персонал, а й пацієнти завжди були інформовані про оновлення та принципи Програми медичних гарантій.

 

Попередня публікаціяВінницьких дітлахів запрошують на лялькову виставу — «Дуже невихований кіт»
Наступна публікаціяПідполковника з Вінниччини нагородили вінницькою відзнакою «За мужність та відвагу»