У Вінницькому терцентрі збільшили перелік людей, які можуть отримувати соціальні послуги. До нього увійшли члени сімей полеглих Захисників і Захисниць пенсійного віку та з інвалідністю.

На засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради 8 лютого прийняли рішення про розширення переліку осіб, які отримують соціальні послуги у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування.

Тепер до цього переліку включені:

  • члени сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих Захисників і Захисниць України, які є громадянами похилого віку,
  • особи з інвалідністю, хворі (з-поміж осіб працездатного віку на період до встановлення групи інвалідності, але не більш як чотири місяці),
  • а також ті, хто не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова пояснила: “Це рішення відповідає пріоритету “Турбота”. Департамент соціальної політики забезпечує допомогу членам сімей оборонців, які присвятили своє життя захисту свободи і територіальної цілісності України. Вони мають право на різноманітні пільги та соціальний супровід. Також до переліку отримувачів соціальних послуг Терцентру включені члени сімей загиблих Захисників пенсійного віку та особи з інвалідністю незалежно від їхнього доходу”.

Для отримання соціальних послуг необхідно мати посвідчення члена сім’ї військовослужбовця, який загинув (помер) або пропав безвісти під час військової служби.

Всі соціальні послуги членам сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих Захисників і Захисниць України, незалежно від доходу, надаються за рахунок бюджетних коштів.

Попередня публікаціяВінницький рибоохороний патруль шукає співробітників на кілька вакансій
Наступна публікаціяСергій Жадан провів у Вінниці за два дні три заходи. Фото і відео