Аншлаг в театрі Садовського, черга за автографами в книгарні  “Герої” та заповнений людьми Докер паб —  письменник та фронтмен гурту “Жадан і Собаки” Сергій Жадан провів у Вінниці за два дні три заходи.

Концерт на підтримку  нового музичного альбому “Радіопромінь”

5 лютого гурт “Жадан і Собаки” презентували у Вінниці свій новий альбом — “Радіопромінь”.  Захід відбувався в театрі Садовського в рамках благодійного туру містами України. За декілька годин до початку, квитки були повністю розкуплені.

 

 

Це був дуже потужний виступ.  Усю концертну програму глядачі провели стоячи, підспівуючи музикантам. Окрім давно відомих композицій, таких як “Автозак”,  “Мадонна” і “Натаха”, прозвучали й зовсім нові, зокрема “Пʼята авеню”, “Радіопромінь”, “Віскі”, та декілька пісень дуетом з Мартою Липчей – “Говори” і “Народжена в серпні”.

Перед початком та під час заходу вже традиційно влаштували благодійний аукціон.

“Дорогі брати і сестри у Вінниці – дякуємо вам за гостинність і щедрість. Дуже любимо ваш театр, особливо коли він заповнений). Зібрали вчора для війська 150 000 гривень.”, — написав Сергій Жадан у фейсбуці на наступний після концерту день.

Автограф сесія у книгарні “Герої”

Після концерту в театрі Садовського, глядачі чекали, щоб отримати автограф та сфотографуватись з виконавцем. Але Сергій записав відео з вибаченнями. Пояснив що дуже виснажений після переїзду зі Львова та концерту, та пообіцяв провести автограф сесію наступного дня.

Відбулося вона у новій книгарні “Герої”, яку нещодавно відкрили у Вінниці батьки полеглого воїна Миколи Рачка. Вінничани вишикувались у довгу чергу аби отримати автограф, зробити фото та обійняти письменника.

(Фото з фейсбук-сторінки Сергія Жадана)

Благодійне Afterparty

Того ж дня 6 лютого, в Докер пабе відбулась неформальна зустріч з Сергієм та гуртом “Жадан і Собаки”, прибуток з квитків на яку має піти на підтримку війська. Після традиційного аукціону, який провів  Олександр Колмен Сердюк – учасник «Інародного театру абсурду Воробушек», Жадан прочитав декілька своїх віршів. В пабі панувала дуже тепла та невимушена атмосфера. “Жадан і Собаки” заспівали власних пісень, композиції “Братів Гадюкіних” і навіть “Україно” Тараса Петриненка.

Артисти запитували в аудиторії, що саме вони хочуть почути, розповідали історії створення пісень та багато жартували. Присутні знали майже всі пісні на пам’ять, тому співали разом з артистами, а іноді й замість них. Більше дивиться у відео.

 

Сергій Жадан — український письменник, перекладач, громадський діяч, фронтмен гуртів “Жадан і Собаки” та “Лінія Маннергейма”. Автор романів “Депеш Мод”, “Ворошиловград” (за яким зняли фільм “Дике поле”), “Інтернат”, поетичних збірок “Цитатник”, “Ефіопія”, “Життя Марії”, “Тамплієри”, “Антена”, “Список кораблів” та інших.

Попередня публікаціяУ Вінницькому терцентрі зможуть отримувати послуги члени родин полеглих Захисників і Захисниць пенсійного віку та з інвалідністю
Наступна публікаціяЗ Ладижина коштом громади передали військовим вісім мавіків