У Вінниці відбувся шаховий турнір між вихованцями шахового клубу «Романтик» та спортсменами УТОС

    На вінницькому підприємстві сліпих влаштували традиційний шаховий матч. Діти змагалися проти дорослих незрячих спортсменів. Основу дитячої збірної складали вихованці шахового клубу «Романтик», що є філією спортшколи № 6.

    Про це розповіли в пресслужбі Вінницької обласної організації УТОС.

    Команду незрячих підготував граючий тренер, вимушений переселенець із Херсона, кандидат у майстри спорту України Костянтин Захаров. Саме у день матчу йому виповнилося 42 роки!

    Але й в команді дітей у цей день також був свій іменинник — Данилу Бондарцю виповнилося вісім років. Як і Костянтин Захаров, він виграв всі свої поєдинки.

    Матч складався із двох турів. В першому результат до останнього коливався «на шальках терезів». Але в підсумку діти дотиснули своїх дорослих опонентів (5:3), деякі із яких потрапили у цейтнот і там втрачали переваги своєї позиції. В другому турі переломити ситуацію незрячим не вдалося — 11:5 на користь шахових «романтиків».

    Змагання спільно організували обласний осередок Федерації незрячих спортсменів України, підприємство і обласна організація Українського товариства сліпих. Завдяки організаторам усі учасники дружнього матчу отримали грошові винагороди (залежно від показаних результатів).

    Попередня публікаціяСьогодні вінничани прощатимуться з Героєм Станіславом Марценюком
    Наступна публікаціяСБУ повідомила про підозру жителю Липовця, який заперечував збройну агресію росії проти України