Як війна впливає на вживання алкоголю українцями

Українці збільшили споживання алкоголю під час повномасштабної війни
Українці збільшили споживання алкоголю під час повномасштабної війни

Українці збільшили споживання алкоголю під час повномасштабної війни, що стає причиною серйозних обурень у медичних колах. Лікар-психіатр Владислав Сова відзначає, що понад 70% його знайомих, які раніше вживали алкоголь формально, зараз вживають його системно, що може свідчити про виснаженість нервової системи та бажання розслабитися.

Психіатр зауважує, що більшість українців стикаються з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) та іншими психічними розладами, а самолікування алкоголем стає поширеною практикою. Ситуація стає ще складнішою через велику кількість тривожно-депресивних та невротичних розладів, які супроводжуються стресом та проблемами зі сном.

Лікар застерігає від зловживання алкоголем та його негативних наслідків, наголошуючи, що культура вживання грає важливу роль. Через це важливо усвідомлювати кількість спожитого алкоголю та уникати системного вживання.

Психіатр закликає до усвідомленого споживання алкоголю, якщо це відбувається в комфортних умовах та не пов’язане зі стресом чи поганим самопочуттям. Однак наголошується на необхідності уникати самолікування алкоголем та звертатися до фахівців у випадку психічних проблем.

Попередня публікаціяПомер відомий архітектор Вінниці Юрій Плясовиця
Наступна публікаціяЯк вінницькі бабусі у боулінг грали