Вінницька дитяча художня школа представила виставку “Сюжети та портрети”

Обласний художній музей став місцем презентації першої виставки вихованців Вінницької дитячої художньої школи “Сюжети та портрети”. Захід зібрав 60 робіт 30 талановитих юних авторів. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Директорка художньої школи, Наталія Стафійчук, вказала, що більшість творів на виставці мають виразну українську тематику. Окрім традиційних робіт, особливістю експозиції є унікальні колажі, створені в аплікативній техніці.

Роботи не лише ілюструють творчий потенціал молодих художників, а й привертають увагу патріотичною тематикою. Наприклад, портрети Героїв України та тих, хто зараз захищає країну, зайняли важливе місце в експозиції.

«Роботи хлопців та дівчат вселяють впевненість у перемогу добра, краси та мистецтва. Ми вдячні Збройним Силам України, за можливість працювати, навчати та творити, і ми робимо це з вірою у Перемогу України», — каже Руслан Паламаровський.

Виставка вражає різноманітністю технічних засобів і включає скульптурні композиції, зокрема роботу “Наполеон на перевалі Сен Бернар” від Макара Гевлича. Навчально-творчі роботи юних митців — результат вдумливого дослідження музейного спадку, книг та альбомів, використовуючи також сімейні архіви у деяких композиціях.

Викладачка художньої школи Ярослава Бондар зауважила, що діти підготувалися до виставки, представивши роботи різними техніками. Відомі полотна українських художників були втілені в інтерпретаціях молодих талантів.

“Сюжети та портрети” стала живим свідченням того, як художня школа вирощує та підтримує таланти, а музей надає можливість цим талантам виявити себе в широкому мистецькому світі.

«Ми пишаємось нашими вихованцями, адже результати їхньої роботи — це жива ілюстрація пристрасного дослідження мистецького світу, здатного вражати та надихати, – підкреслила викладачка Вінницької дитячої художньої школи Ярослава Бондар. –—Художня школа — це місце, де зароджуються і плекаються юні таланти, художній музей – місце, де вони можуть заявити про себе. Тому наша виставка органічно влилася в музейний простір, і це приклад гармонійної співпраці. Тож запрошуємо всіх охочих відвідати її та насолодитися різноманітністю творчості наших учнів».

Усі охочі можуть відвідати виставку до 13 лютого.

Попередня публікаціяУ Подільському зоопарку альпаки вже готові зустрічати вінничан
Наступна публікаціяУ «Гармонії» запроваджують групи психологічної підтримки для дітей