У Подільському зоопарку альпаки вже готові зустрічати вінничан

    На планеті є не так багато тварин, здатних викликати посмішку одним лише своїм виглядом, та альпаки точно входять до цього ексклюзивного списку. Ці південноамериканські створіння мають щось особливе, що миттєво робить наші обличчя світлішими.

    Нещодавно альпаки заселилися у Подільському зоопарку, прибувши з Полтавського. Вони швидко адаптувались до нового середовища і вже готові дарувати відвідувачам радісні миті.

    — У Південній Америці альпаки вже давно стали домашніми тваринами. Місцеві фермери розводять їх, як овець. Альпаки маленькі за розміром, через що їх не використовують як тяглову силу у домашньому господарстві, як, приміром, верблюдів чи лам, які є їх найближчими родичами, — розповідають на Фейсбук-сторінці Подільського зоопарку.

    На відміну від інших, альпаки виявляють високий ступінь чистоти, визначаючи спеціальні місця для відведення природних потреб.

    Любов до води також характерна для альпак. Вони з радістю купаються та насолоджуються плаванням, створюючи чарівне видовище. Вражає їхня готовність позувати для фотографій, де, здавалося б, на момент знімків вони виражають усмішку. Альпаки взагалі володіють різноманітною мімікою.

    Альпаки завойовують симпатії не лише своєю унікальною зовнішністю та ніжною вовною, але й своєрідним спокійним, миролюбним характером. Часто зустрічаються на фермах і в зоопарках, а також стають персонажами у популярних мультфільмах, іграшках та вітальних листівках.

    Попередня публікаціяЩо робити, якщо ви захворіли на ГРВІ
    Наступна публікаціяВінницька дитяча художня школа представила виставку “Сюжети та портрети”