У Вінниці створили центр лікування болю та реабілітації «Прометей»

    Центр лікування болю та реабілітації “Прометей” відкрився у Вінниці за гаслом “Біль — не вічний”. Центр використовує інноваційні технології, включаючи VR-технології, для лікування фантомного та хронічного болю. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

    З початку війни, численні поранені зіштовхуються із больовим синдромом, є чимало поранених, які зазнали ампутації кінцівок.

    «Центр “Прометей” на волонтерських засадах створили небайдужі вінничани, які мають відповідні фах та досвід. Міська рада виділила кошти, за які вдалося облаштувати доступність приміщення для маломобільних людей, зробити поточний ремонт кімнат, частково замінити мережі. Також придбати матеріали для облаштування вхідної групи та вентиляції», – розповідає Сергій Моргунов.

    Ветеран Микита Маказан, став першим пацієнтом центру й поділився своїм позитивним досвідом використання VR-технологій у лікуванні фантомного болю.


    «Раніше я й не думав, що VR-технології можуть лікувати. Насправді ж усе зовсім інакше. Через те, що твій мозок весь час сконцентрований на болі, ти не можеш просто взяти і відволіктися на щось інше. VR допомагає перестати зациклюватися на болі і мозок переключає увагу на інші задачі. Організм звикає до цього стану і фантомний біль майже зникає. Я відчув результати уже після першого заняття», – говорить ветеран.

    Центр планує розвиватися та надавати ширший спектр послуг для лікування больового синдрому. Співзасновники залучають різні джерела фінансування, включаючи гранти, благодійні фонди та співпрацю з різними організаціями. Наразі центр надає послуги, що не вимагають медичної ліцензії, і планує розширити свою діяльність після отримання відповідних дозволів.

    Попередня публікаціяУ вінницькому ліцеї №30 оновили покрівлю після ракетного удару
    Наступна публікаціяТоп-5 аксесуарів цього року, які зроблять ваш образ неперевершеним