На Вінниччині впроваджують пілотний проєкт соціальної адаптації ветеранів та їх сімей

    Перший заступник Начальника ОВА, Наталя Заболотна, розповіла про впровадження пілотного проєкту соціальної адаптації ветеранів та їх сімей. Цей проєкт реалізується у співпраці з Міністерством соціальної політики України, Товариством Червоного Хреста України та Вінницькою ОВА.

    За словами посадовиці, участь в проєкті брали фахівці Психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України та кращі психологи та соціальні працівники області, які проходили командне навчання від ТЧХУ.

    Фахівці проводили як групові, так і індивідуальні заняття, навчали саморегуляції та працювали з особистими потребами кожного учасника, використовуючи також сімейні наради.

    Послуги надавались у санаторії “Південний Буг”. Заболотна підкреслила, що наразі було охоплено лише 12 сімей із семи громад області, але заплановано розширення програми на всі громади, які підтримують її проведення.

    Основні витрати здійснило Товариство Червоного Хреста України, а оплату праці обласної команди фахівців було забезпечено коштом обласного бюджету.

    Заболотна також зазначила, що громада має супроводжувати ці сім’ї на всіх наступних етапах, включаючи отримання освітніх послуг, медичне обслуговування, підтримку ментального здоров’я, реабілітацію та працевлаштування.

    Попередня публікаціяПро ситуацію із захворюваністю на рак на Вінниччині, розповіла Тетяна Бондаренко
    Наступна публікаціяВід «Будинку смерті» до дитячої музичної школи, дивовижна історія архітектурної пам’ятки у Вінниці