Медівник – це особливий десерт, що завжди викликає в нас домашні спогади. Можливо через його ніжний крем, який часто готували бабусі та мами, або ж тому, що цей торт часто з’являвся на столі під час свят. Пропонуємо приготувати торт за рецептом Клопотенка, та здивувати близьких своїми кулінарними здібностями.
Для коржів:
- 100 г масла
- 150 г меду
- 1 ч.л. соди
- 100 г цукру
- ½ ч.л. солі
- 2 яйця
- 500 г борошна
Для крему:
- 800 г сметани
- 100 г цукрової пудри
- 50 г меду
КРОК 1 У сотейник наріжте 100 г масла на довільні шматочки і додайте 150 г меду. Варіть їх, помішуючи, доки масло не розтане і не з’єднається з медом. Вимкніть вогонь, додайте 1 ч. л. соди, 100 г цукру і ½ ч. л. солі. Ретельно розмішайте суміш.
КРОК 2 Збийте 2 яйця, додайте їх до медової суміші, перемішайте та поставте на вогонь для підігріву.
КРОК 3 Знявши з вогню, всипте 500 г борошна в суміш і замішайте тісто. Спочатку використовуйте силіконову лопатку, а потім можна перейти до замішування руками.
КРОК 4 Посипте стіл борошном, витягніть тісто і розділіть його на 12-13 частин по 70 г кожна. Залиште 2 частини для роботи, а решту накрийте плівкою, покладіть в холодильник і виймайте поступово.
КРОК 5 Увімкніть духовку і розігрійте її до 180 градусів без конвекції. Кожний корж розкладайте між двома аркушами пергаменту, розкачуйте його в тоненький шар. Зніміть верхній аркуш і виріжте кола діаметром близько 20-22 см за допомогою тарілки або форми. Зберігайте обрізки, вони знадобляться для крихти.
КРОК 6 Проколіть коржі виделкою в кількох місцях. Випікайте кожен корж протягом 5 хвилин, виймайте з духовки і залишайте охолоджуватися. Повторіть цей процес для всіх коржів.
КРОК 7 Змішайте 800 г холодної сметани, 100 г цукру та 50 г меду. Збийте їх вінчиком чи міксером до однорідності та пишності. Якщо крем не занадто густий, залиште його на певний час у холодильнику.
КРОК 8 Зберіть торт: змажте центр тарілки тонким шаром крему. Покладіть перший корж і змастіть його кремом. Продовжуйте цю процедуру з рештою коржів та крему, поки не зберете увесь торт.
