План заходів від Вінницького краєзнавчого музею на лютневі вихідні


    Вінницький обласний краєзнавчий музей оприлюднив програму “Заходи вихідного дня” на лютий. Серед запланованих активностей варто відзначити майстер-класи від відомих майстрів у галузі гончарства, лозоплетіння, виготовлення народних іграшок та прикрас.

    Як повідомляє Вінницький обласний краєзнавчого музею, ці заходи розпочнуться вже цієї суботи, 3 лютого, з майстер-класу “Народна лялька”. Наступного дня запланована інтерактивна екскурсія “Археологічні мандри: урок виживання”.

    Далі, 10 лютого, відбудеться інша інтерактивна екскурсія “Зброя та військове спорядження”, а 11 лютого – майстер-клас від Михайла Діденка “Трипільські мотиви. Зображення тварин”.

    Пізніше, 17 лютого, планується презентація майстер-класу “Кошик з лози від Віктора Косаківського”, 24 лютого – майстер-клас з виготовлення традиційних прикрас від Наталі Левіцької “Силянка з бісеру”, а 25 лютого – майстер-клас з гончарства від Михайла Діденка “Трипільські мотиви. Ліпний посуд”. Крім того, 18 лютого запланована інтерактивна екскурсія “Гардарикі – країна міст”.

    Зазначено, що продовжують діяти незмінні інтерактивні екскурсії. На них можна:

    • дізнатись, як виживали у давнину мешканці краю: освоїте палеолітичні техніки полювання, навчитеся виготовляти борошно, видобувати вогонь;
    • познайомитись з історією давньої зброї та техніками володіння нею, приміряти реконструкції військового спорядження;
    • розгадати таємниці племені уличів, що мешкало на теренах краю у ХІ ст. та залишило по собі понад 50 городищ.

    Для участі потрібна реєстрація за номером телефону 068 725 49 57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 17:00).

    Попередня публікаціяТеатр імені Садовського оприлюднив репертуар на лютий
    Наступна публікаціяВінничан запрошують пройти опитування щодо розвитку території колишнього санаторію