«Магія піску»: у Вінницькому центрі реабілітації проводять творчі заняття для дітей з інвалідністю

    У Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк вихователька Тетяна Тетер проводить цікаві творчі заняття під назвою “Магія піску” для дітей з інвалідністю. Щовівторка вони збираються, щоб творити різні образи та сюжети за допомогою кінетичного та морського піску.

    Про це повідомляє Вінницька міська рада.

    За словами Тетяни Тетер, це особлива форма реабілітації.

    «Такі заняття сприяють розвитку рухових навичок, уваги та творчих здібностей у дітей та підлітків з інвалідністю. Крім того, робота з піском приносить радість та позитивні емоції. Тактильні відчуття від контакту з піском поліпшують настрій та стан самопочуття», – зазначає Тетяна Тетер.

    На заняттях використовують два типи піску – кінетичний та морський. Дітки можуть сидіти за спеціальними столами для пісочної анімації та використовувати різні набори для творчості. Групи занять невеликі, щоб кожен учасник мав достатньо уваги.

    Головна мета вихователя – допомогти дітям опанувати мистецтво пісочної анімації. Тетяна розповідає, що деякі діти, які мають складності з рухами, отримують підтримку в малюванні від вчителя. Вони разом створюють різні образи та малюнки з піску.

    «Є дітки, які не мають змогу самі малювати через сильну спастику рук. Тому ми беремо ручку дитини і разом з нею малюємо, втілюємо образи з піску», – розповідає Тетяна Тетер.

    На останньому занятті темою була “Подорож морськими хвилями”. Діти творили восьминогів, риб, кальмарів та інші об’єкти морського світу. Учасники обмінювались ідеями та спробували працювати як з кінетичним, так і з морським піском. 

    Для 16-річного Максима Філатова, який мріє стати мультиплікатором, заняття “Магія піску” – це не лише розвага, а й можливість вираження та реалізації своїх творчих задумів. За його словами, це дарує йому радість та спокій.

    Заняття “Магія піску” проводяться щовівторка в центрі реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк за адресою: м. Вінниця, вул. В. Винниченка, 5. Контактний телефон для зв’язку: (0432) 507-504. 

    Попередня публікаціяНа Вінниччині захворюваність на грип та ГРВІ вища базового рівня
    Наступна публікаціяВінницькі спортсмени на етапі Кубка світу з лижних перегонів здобули срібло та бронзу