Голова Вінницької федерації БДД Єгор Лебідь отримав чорний пояс 

    У Вінниці відбувся семінар з бразильського джиу-джитсу (БДД), який зібрав майже 70 учасників із різних міст України, зокрема, Житомира, Хмельницького, Красилова (Хмельницька область), Могилів-Подільського, Хмільника і Вінниці. Він відбувся під керівництвом тренера з Києва Олександра Костенка, який ділився своїми навичками з більше ніж 70 юними та дорослими спортсменами в залі федерації джи-джитсу у Вінниці.

    Про це повідомляють 20 хвилин.

    Серед учасників семінару були представники різних видів бойових мистецтв, таких як зендокай-карате, кудо і ММА, де дозволена боротьба у партері. Учасники семінару отримали нові знання та досвід, покращивши свій спортивний рівень.

    «Я є чемпіонкою України з греплінгу і БДД. Займаюся боротьбою вже майже шість років. На семінарі отримала нові знання і досвід. Це допоможе підвищити свій спортивний рівень. Сьогодні я навчилася, серед іншого, робити больові прийоми на ногу («ахіллес») і на коліно», — розповіла 14-річна Яна Павлюк (Хмельницький).

    Одним із визначених моментів заходу стало отримання головою Вінницької обласної федерації БДД Єгором Лебідем чорного поясу. 

    Олександр Костенко родом з Вінниці.

    Він є володарем чорного поясу із БДД Академії Southside, майстром спорту України міжнародного класу, срібним призером чемпіонату світу серед поліцейських, чемпіоном всесвітніх ігор з БДД серед правоохоронців, неодноразовим чемпіоном України, членом національної збірної. 

    У рідному місті вперше провів семінар, каже, що робить це із задоволенням, адже тут залишилися його рідні, друзі, знайомі.   Олександр Костенко поділився власними напрацюваннями. В першу чергу він продемонстрував практичні навички, які допомагають у змагальній діяльності.  

    «Єгора Лебідя я добре знаю багато років. Тому із задоволенням прийняв його запрошення. До того ж я родом із Вінниці, де до 18 років мешкав. У місті над Бугом я займався дзюдо і рукопашним боєм. Познайомився із БДДЮ під час навчання у столичному університеті фізичної культури і спорту. Вперше виграв чемпіонат України у 20 років», — розповів Олександр Костенко.

    Він зазначив, що рівень розвитку БДД у Вінниці залишається поки що невисоким, але завдяки вихованцям Єгора Лебідя можна очікувати на появу нових талановитих чемпіонів протягом двох-трьох років.

    «Мене обрали керівником обласної федерації БДД наприкінці минулого року. Я займав цю посаду у Херсоні, тож маю досвід. У Вінниці не було офіційного керівника федерації, тож я зайняв вакантне місце», — розповів Єгор Лебідь.

    Він нагадав про останні досягнення вінницьких спортсменів. В грудні на чемпіонаті України з БДД (в борцівському розділі) два наших земляки стали бронзовими призерами і відібралися до національної збірної України. Серед чоловіків це Андрій Третюк, серед юніорів (16-17 років) — Микита Фурік.

    Після семінару відбулася атестація. Її онлайн проводив головний тренер академії Southside Павло Столяр, який мешкає в Австралії. Голова Вінницької обласної федерації БДД Єгор Лебідь отримав довгоочікуваний престижний чорний пояс. Нагадаємо, до широкомасштабного вторгнення він готував чемпіонів міжнародного рівня у Херсоні, а зараз активно просуває БДД цей вид спорту на Вінниччині.  

    Попередня публікаціяСоковиті ковбаски з фаршу в духовці: цікава ідея для сімейної вечері
    Наступна публікаціяУ лютому Офіс Туризму Вінниці проведе  12 цікавих екскурсій, розклад