Сьогодні та в неділю метеозалежні вінничани можуть страждати від геомагнітної активності

    Прогноз щодо сонячної та геомагнітної активності на 27-28 січня 2024 року був оприлюднений Центром прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

    Геомагнітні бурі поділяються за ступенем сили, вираженим К-індексом, від 2 до 9. Чим вищий К-індекс, тим сильніша буря та її можливі наслідки для людей і техніки.

    Варто зазначити, що прогноз може змінитися, оскільки дані переглядаються кожні три години дослідниками.

    У суботу, 27 січня, передбачається значна геомагнітна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що вказує на потужну магнітну бурю, що може вплинути на самопочуття людей. У неділю, 28 січня, активність трохи зменшиться – до К-індексу 4 (жовтий рівень), але, проте, буря залишатиметься досить сильною.

    Щоб пом’якшити вплив магнітних бур на організм, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

    • Утримуйтесь від вживання алкоголю та важкої, гострої чи солоної їжі. Натомість віддайте перевагу легким стравам, наприклад, з овочів та курятини. Замість кави та чорного чаю краще випивати чисту воду або трав’яні чаї з шавлією чи валеріаною. Для полегшення головного болю можна скористатися м’ятою. Чай з м’ятою можна пити тричі на день або додавати по три краплі м’ятної олії на склянку води.
    • Частіше перебувайте на свіжому повітрі. Лікарі рекомендують здійснювати прогулянки і утримуватися від важких фізичних навантажень. Для подолання наслідків бурі допоможуть відпочинок, сон та медитація. У цей період варто уникати перевтоми організму.
    • Лягайте спати раніше. Пам’ятайте, що для здорової людини тривалість сну повинна бути не менше 8 годин на добу. У період магнітних бур корисно також робити трохи подрімати вдень.
    • Уникайте стресів. Психологи радять у цей період берегти нерви та максимально концентруватися на приємних речах. Під час спілкування з колегами та рідними старайтеся утриматися від проявів негативних емоцій.
    Попередня публікаціяВінницькій краєзнавчий музей запрошує на майстер-клас з гончарства
    Наступна публікаціяМодне жіноче взуття сезону весна-літо 2024