Як приготувати пишні оладки з яблук

    Яблучні оладки – просте в приготуванні і ситне блюдо, ідеальне на сніданок. Готується воно дуже швидко – 10 хвилин, і пишні рум’яні оладки готові. Смак страви кожен раз буде новим, в залежності від сорту яблук.

    Пишні яблучні оладки 

    • Яблука – 4 шт.
    • Цукор – 3 ст. л.
    • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
    • Яйця – 1 шт.
    • Кориця – 0,5 ч. л.
    • Олія для смаження.

    Яблука помити, очистити шкірку, якщо вона щільна. Натерти на крупну тертку. Натерті яблука перекласти в глибоку миску. Додати цукор і ретельно перемішати з яблуками. Додати в цю масу корицю і знову перемішати. Вмішати яйце. Перемішати суміш до однорідності.

    У яблучну суміш додати просіяне борошно. Борошно вмішувати в тісто невеликими порціями, щоб в тісті не було грудок. Розігріти сковороду з олією. Викласти оладки на сковороду столовою ложкою і посмажити на розпеченій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.

    Яблучні оладки як пончики

    • Борошно – 300 г.
    • Яйця – 2 шт.
    • Сіль – щіпка.
    • Цукор – 100 г.
    • Кефір – 250 мл.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Олія – 3 ст.л. в тісто + 2 ст. л. для смаження.
    • Вершкове масло – 20 г.
    • Яблука – 2-3 шт.

    Яблука очистити від шкірки і нарізати кубиком. Висипати яблука на розігріту сковороду з олією. Обсмажувати кілька хвилин, постійно помішуючи. Потім посипати двома ложками цукру. Остудити яблука.

    У кефір вбити яйця, додати сіль, соду і решту цукру. Перемішати до однорідності. Всипати в кефірну суміш борошно і замісити густе тісто. Вмішати в тісто олію. На сковороді розігріти олію.

    Викласти оладки з двох ложок тіста, потім покласти на оладки начинку з яблук, а на начинку ще по ложці тіста. Смажити з двох сторін до золотистого кольору. Оладки виходять пишними і високими.

    Яблучно-гарбузові оладки в духовці

    • Кефір – 200 мл.
    • Гарбуз – 300 г.
    • Ванілін – щіпка
    • Яблуко – 1 велике.
    • Яйце – 1 шт.
    • Борошно – 200 г.
    • Кориця – щіпка.
    • Розпушувач – 1 ч. л.
    • Цукор – 2-3 ст. л.
    • Рослинна олія – 30 мл.

    Духовку розігріти до 200 градусів. Гарбуз і яблука очистити від насіння і шкірки. У кефір вбити яйце і додати цукор, пермешать до однорідності. Оладки і яблука натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку, додати в кефірну суміш. Додати в тісто ванілін, корицю і розпушувач тіста. Потім всипати борошно і ще раз перемішати.

    Тісто викласти ложкою на деко з пергаментним папером. Готувати в духовці 7-8 хвилин. При подачі за бажанням полити оладки згущеним молоком або варенням.

    Попередня публікаціяВиробники вентиляційного обладнання: найпопулярніші бренди на українському ринку
    Наступна публікаціяЗа якими адресами у Вінниці відбуваються ремонтні роботи