У День Соборності України молодь Вінниці дарувала подарунки містянам

    Сьогодні, 22 січня, з нагоди Дня Соборності України представники Вінницької молодіжної ради дарували вінничанам позитивні емоції та символічні подарунки, виготовлені власноруч.

    Про це повідомляє Вінницька міська рада. 

    Патріотичні браслети, солодощі та мотанки, виготовлені учасниками події напередодні, стали частиною ініціативи, метою якої було зберегти та надихнути місцевих мешканців на гордість за свою країну та її історію.

    Більше 30 учасників, включаючи студентів вінницьких вишів, волонтерів та представників молоді, зібрались у центрі міста, де вони роздавали свої вироби та виражали єдність українського народу.

    Начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлія Мончак поділилася враженнями від події: 

    «Тогоріч на набережній Roshen ми організували патріотичний захід, приурочений до Дня Соборності України. Цього разу формат відзначення дещо змінили. У річницю події активна молодь міста вийшла на площу Європейську, аби запропонували солодощі, мотанки та патріотичні браслети усім охочим.»

    Марія Маєвська, очільниця Вінницької молодіжної ради, пояснила вибір символів: «Мотанки – це народне ремесло, що має багатовікову історію в Україні і яке символізує обереги та дарує щастя. Тим самим ми хотіли передати своє бажання щастя та благополуччя. Патріотичні браслети, зроблені в національних кольорах, є своєрідним символом єдності та підтримки українського народу».

    Місцеві мешканці висловлювали вдячність за несподіваний та позитивний дарунок, спостерігаючи за ініціативною молоддю із захопленням. Ініціатива виявилася не тільки важливою для вшанування історії, а й для підтримки національної свідомості та єдності серед місцевого населення. 

    Попередня публікація«Вінницьке намісництво (деканат) Русько-Католицької Церкви у XVIII ст»: у музеї Вінниці відбудеться презентація книги
    Наступна публікаціяА що цікавого відбулося впродовж дня?