Сирна запіканка на манці — смачна і корисна страва для вінничанок

    Найсмачніша і розкішна запіканка, яка стане справжньою прикрасою вашого столу, приготована на основі сільського домашнього сиру. Ця ніжна та солодка страва додається фруктами, родзинками та іншими сухофруктами, цукатами, роблячи її особливо апетитною для малечі. За бажанням, можна полити сметаною, додати згущене молоко, улюблене варення або сироп.

    Сирна запіканка на манці

    Інгредієнти:

    • Сир – 500 г
    • Сметана – 5 ст. л
    • Манна крупа – 2 ст. л
    • Яйця – 1-3 шт
    • Цукор – 3 ст. л
    • Ванільний цукор – 1 ч. л
    • Родзинки (або курага) – 50 г
    • Вершкове масло (для змазування форми) – 1 ст. л
    • Сіль – на кінчику ножа

    Приготування:

    1. Промийте родзинки, викладіть у миску, залийте окропом і залиште на 20 хвилин.
    2. В миску всипте манну крупу, додайте 3 ст. л сметани й перемішайте. Залиште набухати принаймні на 30 хвилин.
    3. Терти сир через сито чи пропустити через м’ясорубку, чи блендер. Додати набряклу манну крупу, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця. Все це добре перемішати або збити міксером чи блендером.
    4. З родзинок злийте воду й обсушіть. Додайте їх у сирну масу й перемішайте. За бажанням можна додати чайну ложку лимонної цедри і вичавити трохи лимонного соку.
    5. Змастіть форму маслом або обсипте манною крупою. Викладіть у неї сирну масу й розрівняйте. Зверху змастіть 2 ст. л. сметани. Випікайте у попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин.
    Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на суботу
    Наступна публікаціяЯк не зловживати солодощами поради лікарів