У Вінниці Зоряна Скалецька розповіла, про утилізацію медичних відходів

    У медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг, на якому виступила Зоряна Скалецька – доктор права, доцент кафедри міжнародного та європейського права Києво-Могилянської академії, яка обіймала посаду Міністерки охорони здоров’я України у 2019—2020 роках. Темою брифінгу стало питання поводження з медичними відходами.

    Згідно з виступом Скалецької, проблема медичних відходів визначається рівнем здатності кожної області ефективно планувати їх перероблення, вивезення та контроль. Вона підкреслила, що некоректне утилізування медичних відходів, таких як лікарські засоби, які нерідко викидаються на побутові сміттєві майданчики, може призвести до їх потрапляння у воду та ґрунт, що, врешті-решт, може негативно впливати на здоров’я мешканців даної території.

    Спікерка наголосила, що розв’язання цього питання відповідає нормам, які наближають Україну до стандартів Європейського Союзу. Вона також зазначила про впровадження нових стандартів щодо обробки медичних відходів в Україні та висвітлила практичний досвід Вінницької області у цьому напрямку в спеціальному відеоматеріалі.

    Попередня публікація На Вінниччині реалізовують проект «Здоровий зір для кожного школяра»
    Наступна публікаціяВ яких випадках носіння контактних лінз не рекомендоване