На Вінниччині реалізовують проект «Здоровий зір для кожного школяра»

    На Вінниччині за ініціативою ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» реалізовується проєкт «Здоровий зір для кожного школяра».

    У області близько 30 тисяч дітей мають захворювання очей. А найпоширенішими з них є міопія (короткозорість) та косоокість.

    Такі дані озвучені під час кругло столу, присвяченому презентації Проєкту «Здоровий зір для кожного школяра», який стартує в нашому регіоні.

    Проєкт має на меті об’єднати зусилля органів влади, освітян, медиків, батьків, соціальних працівників для зменшення захворюваності школярів на хвороби очей, а також підвищити обізнаність мешканців Вінниччини щодо ключових правил здорового способу життя.

    Проєкт діятиме протягом 2024-2025 років у школах Вінницької міської об’єднаної територіальної громади та Шаргородської ТГ.

    Керівник Проєкту, завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Оксана Скоробогач зазначила, що передбачається проведення комунікаційних кампаній щодо збереження зору, моніторингових візитів у визначені громади області, проведення досліджень щодо захворювань очей серед школярів, а також здійснення відповідних лабораторно-інструментальних досліджень освітлення класів.

    Також учасники кругового столу, серед яких представники відокремлених структурних підрозділів ЦКПХ в громадах області, які долучились до онлайн-обговорення, розглянули кроки щодо створення безпечного освітнього середовища задля профілактики очних хвороб у школярів, дотримання санітарного регламенту для закладів освіти, причини, види, тенденції, методи лікування та профілактику порушень зору у школярів.

    Після обговорення та внесення пропозицій зацікавленими сторонами буде підписано Меморандум про співпрацю в рамках реалізації Проєкту задля зменшення захворюваності школярів на хвороби ока.

    Попередня публікаціяЩе двоє військових з Вінниччини отримали високі військові нагороди від Головнокомандувача Збройних Сил України
    Наступна публікаціяУ Вінниці Зоряна Скалецька розповіла, про утилізацію медичних відходів