«Мімоза» – салат, що має класичний варіант, а також безліч авторських, але незалежно від набору інгредієнтів продовжує бути одним з найпопулярніших. Він залишається одним із «обовʼязкових» на новорічному столі.
Салат «Мімоза» – рецепт класичний
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 г вареної моркви
- 150 г вареної картоплі
- 150 г вареної курячої грудки
- 1 банка консервованого горошку
- 1 цибулина
- майонез, сіль, перець за смаком
- зелень для прикраси
Відварити яйця, моркву, картоплю та курку до готовності. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями, обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
Викласти на салат “Мімоза” шари по порядку – морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху посипати салат тертим білком, а потім тертим жовтком. Прикрасити зеленню.
Саме так готується салат “Мімоза” класичний, але якщо замінити один головний інгредієнт – смак буде зовсім іншим.
Салат «Мімоза» з сиром
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 г вареної моркви
- 150 г вареної картоплі
- 150 г вареного курячого філе
- 100 г твердого сиру
- 1 банка консервованого горошку
- 1 цибулина
- майонез, сіль, перець за смаком
- зелень для прикраси
«Мімоза» з сиром-ідеальний варіант для тих, хто хоче додати пікантності салату
Відваріть яйця, моркву, картоплю, картоплю та курку. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками, сир натерти на дрібній тертці. Лук обсмажити до золотистого кольору.
У глибокій формі укласти шари: морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок, сир. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Викласти зверху тертий яєчний білок і жовток, прикрасити салат зеленню.
Також можна приготувати страву з рибою, а не з куркою – смак буде зовсім іншим, не менш шикарним.
Салат «Мімоза» з тунцем
Інгредієнти:
- 1 банка тунця у власному соку
- 4 яйця
- 150 г вареної моркви
- 150 г вареної картоплі
- 1 банка консервованого горошку
- 1 цибулина
- майонез, сіль, перець за смаком
- зелень для прикраси
Записуйте, як робиться “Мімоза” з тунцем
Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Викласти шари на тарілку – тунець, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат “Мімоза” зеленню.
Салат «Мімоза» з сардиною
Інгредієнти:
- 1 банка сардин в олії
- 4 яйця
- 150 г вареної моркви
- 150 г вареної картоплі
- 150 г вареної курячої грудки або консервованого тунця
- 1 банка консервованого горошку
- 1 цибулина
- майонез, сіль, перець за смаком
- зелень для прикраси
“Мімоза” з сардиною і тунцем або куркою – шикарний варіант для справжніх гурманів.
Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця і сардин злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Розкладіть шари на тарілці – нарізані кубиками сардини, тунець або курка, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат “Мімоза” зеленню.