«Мімоза» стане в 5 разів смачнішою, якщо ви заміните один інгредієнт

Мімоза
Мімоза — один з традиційних салатів на Різдвяні свята

«Мімоза» – салат, що має класичний варіант, а також безліч авторських, але незалежно від набору інгредієнтів продовжує бути одним з найпопулярніших. Він залишається одним із «обовʼязкових» на новорічному столі.

Салат «Мімоза» – рецепт класичний

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 150 г вареної моркви
  • 150 г вареної картоплі
  • 150 г вареної курячої грудки
  • 1 банка консервованого горошку
  • 1 цибулина
  • майонез, сіль, перець за смаком
  • зелень для прикраси

Відварити яйця, моркву, картоплю та курку до готовності. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. 

Викласти на салат “Мімоза” шари по порядку – морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху посипати салат тертим білком, а потім тертим жовтком. Прикрасити зеленню.

Саме так готується салат “Мімоза” класичний, але якщо замінити один головний інгредієнт – смак буде зовсім іншим.

Салат «Мімоза» з сиром

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 150 г вареної моркви
  • 150 г вареної картоплі
  • 150 г вареного курячого філе
  • 100 г твердого сиру
  • 1 банка консервованого горошку
  • 1 цибулина
  • майонез, сіль, перець за смаком
  • зелень для прикраси

«Мімоза» з сиром-ідеальний варіант для тих, хто хоче додати пікантності салату

Відваріть яйця, моркву, картоплю, картоплю та курку. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками, сир натерти на дрібній тертці. Лук обсмажити до золотистого кольору.

У глибокій формі укласти шари: морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок, сир. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Викласти зверху тертий яєчний білок і жовток, прикрасити салат зеленню.

Також можна приготувати страву з рибою, а не з куркою – смак буде зовсім іншим, не менш шикарним.

Салат «Мімоза» з тунцем

Інгредієнти:

  • 1 банка тунця у власному соку
  • 4 яйця
  • 150 г вареної моркви
  • 150 г вареної картоплі
  • 1 банка консервованого горошку
  • 1 цибулина
  • майонез, сіль, перець за смаком
  • зелень для прикраси

Записуйте, як робиться “Мімоза” з тунцем

Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Викласти шари на тарілку – тунець, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат “Мімоза” зеленню.

Салат «Мімоза» з сардиною

Інгредієнти:

  • 1 банка сардин в олії
  • 4 яйця
  • 150 г вареної моркви
  • 150 г вареної картоплі
  • 150 г вареної курячої грудки або консервованого тунця
  • 1 банка консервованого горошку
  • 1 цибулина
  • майонез, сіль, перець за смаком
  • зелень для прикраси

“Мімоза” з сардиною і тунцем або куркою – шикарний варіант для справжніх гурманів.

Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця і сардин злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Розкладіть шари на тарілці – нарізані кубиками сардини, тунець або курка, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат “Мімоза” зеленню.

Попередня публікація«Велика новорічна пригода» в Трамваї: City Tour з Музеєм Вінницького Трамваю та Офісом Туризму анонсували святкову подорож
Наступна публікаціяЩо станеться з вашим організмом, якщо ви перестанете вживати алкоголь