Як уберегтися від грипу та COVID-19 під час свят, поради фахівців

Захворювання на грип, Covid-19 і RSV. О
грип, Covid-19 і RSV. О

Зі зниженням температури та настанням зими ведеться активна циркуляція різноманітних вірусів, включаючи грип, Covid-19 і RSV. Однак цьогоріч медики  не очікують такого великого числа хворих, як, наприклад, під час новорічних свят минулого року.

Про це повідомляє Independent.

У Сполучених Штатах Америки, Центри з профілактики та контролю захворювань (CDC) закликають громадян отримати вакцинацію від усіх трьох вірусів – грипу, COVID-19 і RSV, щоб  знизити  ймовірності захворювання та надати кращий захист під час подорожей та зустрічей з родиною та друзями.

Фахівці з CDC стверджують, що отримання всіх рекомендованих вакцин також зробить захворювання менш важким, якщо навіть відбудеться зараження.

«Якомога швидше отримайте всі рекомендовані вакцини, включаючи грип, COVID-19 і RSV», – йдеться у повідомленні.

Окрім вакцинації, CDC також рекомендує приймати профілактичні заходи, щоб зупинити поширення цих вірусів.

Серед таких заходів – залишатися вдома при симптомах або початкових ознаках захворювання, уникати контактів з іншими особами у випадку спільного проживання, використання масок та прикривання обличчя при кашлі чи чханні.

Щодо подорожей, CDC рекомендує використовувати  заходи безпеки, включаючи носіння масок, щоб захистити себе та оточуючих від респіраторних вірусів. Фахівці наголошують, що ці заходи можуть сприяти зниженню ризику зараження і поширення вірусів.

В Україні зафіксовано пік захворюваності на грип та коронавірус. За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, з початку епідемічного підйому захворіло вже 1,3 млн українців.

Він уточнив, що з початку епідеміологічного сезону в Україні від коронавірусу та ГРВІ вже померли 343 людини, серед яких – дві дитини. В середньому ж в Україні зараз з такими діагнозами госпіталізують 4 тис. осіб на тиждень.

Попередня публікаціяВінницькі енергетики отримали державні нагороди від Зеленського
Наступна публікаціяНезвичайне новорічне авто підкорило Вінницю: власник роздає радість, але зіткнувся з хейтерами