Наближається Різдво та Новий рік 2024 – основні зимові свята українців, які традиційно відзначають у колі сім’ї за столом з різноманітними стравами. Якщо ви втомилися від звичайних “Олів’є” та “Шуба”, запрошуємо спробувати щось незвичайне й естетичне для святкового столу.
Салат з червоною рибою на Новий рік
Це найкращий салат на Новий рік для любителів риби. Він відрізняється простотою приготування і гармонійним поєднанням продуктів.
Інгредієнти:
- червона риба слабосолона – 200 г;
- твердий сир – 50 г;
- яйця – 3 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- майонез – 3 стол. л.;
- зелень для прикраси.
Яйця відваріть круто і остудіть. Натріть сир і яйця на крупній тертці. Помідори і червону рибу наріжте кубиком. Викладіть в салатниці шарами червону рибу, трохи майонезу, терті яйця, майонез, сир, майонез і помідори. Прикрасьте салат зеленню, залиште в холодильнику для просочення на 2-3 години і подавайте до столу.
Салат “Ялинка” з ківі на Новий рік
Дуже красивий і ошатний салат, який за формою нагадує ялинку.
Інгредієнти:
- куряче філе – 200 г;
- курячі яйця – 4 шт.;
- яблука кисло-солодкі – 1 велике або 2 маленьких;
- ківі – 3 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- майонез за смаком;
- свіжі ягоди або гранат для прикраси.
Куряче філе зваріть в підсоленій воді до готовності (20 хвилин). Яйця відваріть круто. Остудіть м’ясо і дрібно наріжте. В овальну тарілку викладіть шар курки у формі трикутника. Відіжміть моркву по-корейськи від рідини і викладіть на курку, змастіть майонезом. Потім викладіть на моркву яйця і знову майонез.
Яблука очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Викладіть зверху на яєчний шар, знову змастіть майонезом. Потім посипте салат тертим сиром. Останній шар – тонко нарізаний півколом ківі. З боків салату також викладіть ківі. Надайте руками форму ялинки.
Щоб ківі не обвітрилося, накрийте салат харчовою плівкою. Поставте в холодильник настоюватися на 1 годину. Перед подачею прикрасьте салат ягодами або зернами граната, як ніби це ялинкові іграшки.
Салат з копченою куркою, ананасом і чорносливом на Новий рік
Смачний салат на Новий рік для любителів поєднання м’яса з фруктами.
Інгредієнти:
- копчена курка – 400 г;
- чорнослив – 100 г;
- консервований ананас – 200 г;
- твердий сир – 200 г;
- волоські горіхи – 80 г;
- курячі яйця – 2 шт.;
- печериці – 300 г;
- соняшникова олія – 1 соіл. л.;
- майонез – 100 г.
Чорнослив замочіть в гарячій воді на 20 хвилин і наріжте. Яйця відваріть круто і остудіть, потім наріжте кубиком. Печериці наріжте невеликими пластинами і обсмажте 7-8 хвилин на соняшниковій олії. Копчену курку і ананаси наріжте кубиком. Сир натріть на середній тертці, а горіхи дрібно порубати.
У салатник викладіть шарами курку, ананаси, яйця, смажені гриби і чорнослив, змастивши кожен шар майонезом. Верх салату посипте тертим сиром і горіхами.
Салат “Різдвяний вінок”
Дуже красивий і святковий листковий салати на Новий рік і Різдво, який можна прикрасити на свій смак.
Інгредієнти:
- куряче філе – 600 г;
- солодкий перець – 300 г;
- маслини без кісточки – 200 г;
- часник – 2 зубч.;
- сир фета – 200 г;
- майонез – 150 г;
- оливкова олія – 1 стол. л.;
- кріп – 100 г;
- овочі для прикраси – 20 г;
- сіль, перець за смаком.
Курку відварити до готовності (20 хвилин) в підсоленій воді, остудити і нарізати кубиком. Солодкий перець помити і очистити від кісточок, викласти на деко для запікання і змастити оливковою олією, а потім запекти в духовці до м’якості (20-30 хвилин). Якщо духовки немає, то можна просто посмажити перці. Нарізати остиглий перець тонкою соломкою.
Маслини нарізати кільцями. Часник пропустити через прес, додати до фети і розім’яти сир виделкою в однорідну масу.
Викладіть салат шарами у формі кільця. Для цього посередині круглої тарілки поставте склянку і Зберіть навколо нього салат шарами: варена курка, перець, маслини і фета з часником. Кожен шар змастіть майонезом. Щільно покладіть верх салату подрібненим кропом, щоб він був схожий на різдвяний вінок. Дістаньте склянку з центру салату і прикрасьте блюдо за смаком.
Салат з тунцем на Новий рік
Цей швидкий салат на Новий рік 2024 можна приготувати всього за 20 хвилин, поки варяться і остигають яйця.
Інгредієнти для салату:
- консервований тунець – 180 г;
- салатна суміш – 200 г;
- яйця – 4 шт.;
- консервовані оливки без кісточок – 200 г;
- червона цибуля – 1 шт.;
- помідори черрі – 6 шт.;
- соняшникове насіння – 30 г.
Інгредієнти для заправки:
- гірчиця в зернах – 1 стол. л.;
- оливкова олія – 3 стол. л.;
- мед – 1 чайн. л.;
- сіль, перець за смаком.
Яйця відварити круто, остудити і нарізати на четвертинки. Помідори черрі помити і розрізати навпіл. З тунця злити маринад і подрібнити виделкою. Листя салату порвати руками. Оливки нарізати кільцями. Червону цибулю нарізати тонкими півкільцями.
Інгредієнти для заправки змішати до однорідності. У глибокій салатниці змішати інгредієнти для салату без майонезу на Новий рік. Посолити за смаком, посипати насінням і подавати на стіл.