Найкращі закуски до новорічного столу: 5 оригінальних рецептів

Святкові закуски до новорічного столу
Святкові закуски до новорічного столу

Новий рік і Різдво – улюблені сімейні свята українців. Обов’язковим атрибутом святкового столу є закуски на Новий рік 2024 і на Різдво – красиві, прості в приготуванні і не дуже ситні, щоб розпалити апетит. Ми зібрали 5 найкращих святкових закусок на будь-який смак, які вам точно сподобаються.

Закуска на Новий рік “Око дракона”

Оригінальна тематична закуска на Новий рік Дракона у формі драконових очей здивує гостей.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • плавлений сирок – 60 г;
  • часник – 2 зубч.;
  • майонез – 1 стол. л.;
  • зелена цибуля – 2 гілочки;
  • маслини без кісточок – 5 шт.;
  • листя салату для прикраси.

Яйця відваріть круто і остудіть, розріжте навпіл і дістаньте жовтки. Плавлений сирок натріть на дрібній тертці, а часник пропустіть через прес. Жовтки подрібніть виделкою. У великій мисці змішайте жовтки, часник, тертий сирок і майонез. Наповніть сумішшю половинки яєчних білків. 

Зелену цибулю наріжте уздовж на тонкі смужки. Оберніть начинку в яйці пір’ям зеленої цибулі – це буде “обведення” очей. Маслини наріжте на тонкі довгасті частини і викладіть посередині яєць, зробивши “зіниці”. Подавайте закуску на листках салату.

Закуска “Новорічні ялинки”

Це красиві закуски на Новий рік у формі ялинок, які подаються на крекерах. Схожість з ялинкою надає страві подрібнене листя кропу.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • солоні огірки – 2 маленьких або 1 великий;
  • сир – 200 г;
  • куряче філе – 150 г;
  • майонез – 3 стол. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • крекер;
  • кріп – пучок;
  • сіль, перець за смаком;
  • гранат або ягоди для прикраси.

Куряче філе і яйця відварити і остудити. Курку і солоні огірки дуже дрібно нарізати, яйця і сир натерти на тертці, а часник – пропустити через прес. З’єднайте всі інгредієнти і заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Маса повинна бути липкою і добре тримати форму.

Кріп дуже дрібно порубати. Зліпіте з начинки конуси і обваляйте в кропі з усіх боків. Подавайте закуску “Ялинки” на крекерах, прикрасивши ягодами граната або журавлини.

Шпинатний рулет з сьомгою

Оригінальна закуска з риби на Новий рік, яку можна подавати в холодному і в гарячому вигляді.

Інгредієнти для бісквіта:

  • заморожений шпинат – 200 г або свіжий 300 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 50 г;
  • щіпка солі.

Інгредієнти для начинки:

  • м’який вершковий сир – 250 г;
  • слабосолона сьомга – 200 г.

Шпинат подрібніть блендером (якщо він заморожений – спочатку розморозьте). Курячі білки відокремте від жовтків і збийте блендером до пишної піни. Щоб піна була стійкою, яйця повинні бути холодними, прямо з холодильника. Жовтки змішайте зі шпинатом і борошном. У шпинатну суміш акуратно введіть збиті білки, щоб вийшло повітряне і пишне тісто. Викладіть тісто тонким шаром на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180° духовці 10-12 хвилин. Готовий рулет повинен бути пружним і не липким.

З бісквіта зніміть пергамент і дайте йому охолонути. Змастіть тонким шаром вершкового сиру і викладіть тонко нарізану сьомгу. Туго загорніть рулет в харчову плівку і залиште в холодильнику на 3-4 години. Перед подачею на стіл наріжте рулет тонкими кружечками.

Яйця фаршировані крабовими паличками

Ці швидкі закуски на Новий рік готуються за 20 хвилин, поки варяться і остигають яйця. 

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 4 шт.;
  • крабові палички – 5 шт.;
  • плавлений сирок – 50 г;
  • майонез – 1 стол. л.;
  • часник – 1 зубч.;
  • кріп – пара гілочок;
  • сіль, перець за смаком.

Яйця відваріть круто і остудіть, розріжте на половинки і дістаньте жовток. Плавлений сирок і жовток розімніть виделкою. Крабові палички, часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте тертий сирок, жовток, крабові палички, часник і кріп, заправте майонезом. Наповніть начинкою половинки яєць і прикрасьте закуску за смаком.

Канапе з картоплею і оселедцем

Ці прості закуски на Новий рік готуються з улюблених продуктів українців – оселедця, картоплі та чорного хліба. Ідеально до алкоголю!

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • солоний оселедець – 1 шт (200 г);
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • чорний хліб – 24 скибочки;
  • помідори черрі – 24 шт.;
  • петрушка для прикраси.

Картоплю відваріть в мундирі в підсоленій воді до готовності (20-25 хвилин), остудіть і очистіть від шкірки. Наріжте тонкими кружечками. Оселедець випатрати, видаліть кісточки і наріжте філе невеликими шматочками. Огірок тонко наріжте. На шпажки наколіть шматочки чорного хліба, картоплю, огірок і цілі помідори черрі. Прикрасьте зеленню за смаком.

Попередня публікаціяСтан справ у Вінниці: ремонт та планові роботи на мережах
Наступна публікаціяСлужбові собаки з бригади «Червона Калина» на передовій: боротьба з диверсійними загрозами