Позмагатися з “Олів’є” і “Оселедцем під шубою” може тільки один салат. Інгредієнти для його приготування знайти легко, до того ж, приготувати його може навіть кулінар-початківець.
Пропонуємо вам добірку салатів до святкового столу.
Салат з крабовими паличками і вареним буряком
- Крабові палички – 6 шт;
- Буряк великий – 1 шт;
- Мочені яблука – 2 шт;
- Картопля – 2 шт;
- Рослинна олія – 1 ст. л;
- Листя салату.
Буряк і картоплю відварити до готовності, натерти на крупній тертці і злегка скропити рослинним маслом. Листя салату промити, акуратно порвати, у яблук видалити серцевину і нарізати смужками. Крабові палички очистити від плівки, також нарізати смужками. Змішати інгредієнти в ємності для подачі і при необхідності заправити рослинним маслом.
Салат з крабовими паличками і хурмою
- Крабові палички – 200 гр;
- Хурма – 1\2 шт;
- Сік лайма;
- Огірок свіжий – 1 шт;
- Болгарський перець – 1 шт;
- Оливки – 15 шт;
- Маслини – 15 шт;
- Оливкова олія – 2 ст. л;
- Гірчиця з зернами – 2 ч. л;
- Зелень – 1 пучок;
- Мед – 2 ч. л.
Огірок і болгарський перець вимити, нарізати соломкою. Так само вчинити з хурмою і крабовими паличками. Кружечками нарізати маслини і оливки, зелень подрібнити. Всі складові скласти в ємності для подачі салату. Приготувати заправку: з’єднати оливкову олію, гірчицю, мед і сік лайма, додати її в салат і ретельно перемішати.
Салат з крабовими паличками і грибами
- Крабові палички – 200 гр;
- Кукурудза – 1 банка;
- Консервовані гриби – 1 банка;
- Ріпчаста цибуля – 1 шт;
- Яйця – 4 шт;
- Зелені яблука – 1 шт;
- Майонез.
Яйця відварити протягом 7-10 хвилин, нарізати кубиками разом з крабовими паличками і яблуками. Цибулю дрібно подрібнити. Гриби залишити цілком або розрізати навпіл, якщо вони великого розміру. Всі інгредієнти з’єднати разом, заправити майонезом і ретельно перемішати.
Салат з крабовими паличками і апельсином
- Крабові палички – 200 гр;
- Апельсин – 2 шт;
- Кукурудза – 1 банка;
- Яйця – 3 шт;
- Часник – 1 зубчик;
- Майонез.
Відварені яйця нарізати кубиками, до них додати подрібнені крабові палички і консервовану кукурудзу. Апельсини нарізати дрібними шматочками, додати до решти інгредієнтів. Часник пропустити через прес і теж додати до салату. Заправити блюдо майонезом і перемішати.