Про приватизацію держмайна на Вінниччині розповів, начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України Андрій Маркевич

Андрій Маркевич начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України
Андрій Маркевич начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України

У медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг Андрія Маркевича, начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України для Вінницької та Хмельницької областей. На заході було представлено фінансові показники приватизації державного майна станом на 6 грудня 2023 року.

У 2023 році до списку об’єктів, які підлягають приватизації Регіональним відділенням ФДМУ для Вінницької та Хмельницької областей, було включено 123 об’єкти, з них 72 розташовані в межах Вінницької області. Згідно з вимогами законодавства, підготовка до продажу на електронних аукціонах забезпечена для 64 об’єктів, з них 38 у Вінницькій області та 26 у Хмельницькій.

Як розповів Андрій Маркевич, на цей час, станом на 6 грудня 2023 року, продано 43 об’єкти, з яких 29 розташовані у Вінницькій області та 14 – у Хмельницькій. Від приватизації об’єктів державної власності було спрямовано 194,0 млн грн без ПДВ до Державного бюджету України, з них 157,0 млн грн з Вінницької області та 37,0 млн грн з Хмельницької області.

Робота з продажу об’єктів продовжується, а у листопаді-грудні 2023 року Регіональне відділення ФДМУ отримало 6 заяв від потенційних покупців. Подробиці торгів та очікувані надходження від приватизації за цей період можна дізнатися у відео.

 

Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтують комунальні мережі
Наступна публікаціяВиконком міськради Вінниці ухвалив проект бюджету на 2024 рік