Мобільність та доступність  у Вінниці: встановлено пʼять нових пандусів

нові пандуси
нові пандуси

У Вінниці ще п’ять будинків стали більш доступними для маломобільних мешканців завдяки встановленню нових пандусів. Зокрема, їх встановлено біля 4 та 5 під’їздів будинку на М. Литвиненко-Вольгемут, 42, поруч із 3 під’їздом на вулиці Стельмаха, 15, а також біля 4 під’їзду на вулиці Порика, 33, та 3 під’їзду на вулиці М. Ващука, 1-А.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

За словами директора департаменту житлового господарства Віталія Місецького, ці пандуси встановлюються відповідно до звернень містян з інвалідністю. Із врахуванням важливості міської мобільності, особливо у контексті повернення військових з пораненнями, заявки від інвалідів розглядаються з пріоритетом.

“Наразі в роботі у нас перебуває ще два об’єкти. На цьому ми, фактично, завершуємо процес встановлення пандусів в цьому році та розпочинаємо формувати заявки на наступні роки”, – відзначив Віталій Місецький.

Загалом, з початку року в місті встановлено 12 пандусів, обладнаних поручнями, призначених не лише для інвалідів, але й для батьків з дитячими візочками. Зокрема, такі цього року обладнали біля будинків за адресами вул. Стрілецька, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під’їзд), вул. Миколи Амосова, 21 (1 під’їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під’їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під’їзд), а також за зазначеними вище – вул. М. Литвиненко-Вольгемут (4 та 5 під’їзди) вул. Стельмаха, 15 (3 під’їзд), вул. Порика, 33 (4 під’їзд), вул. М. Ващука, 1-А (3 під’їзд). Планується встановлення ще двох пандусів біля будинків на вулицях Келецька, 134 та Келецька, 52.

Підрядники, які виконують роботи, роблять усе можливе для того, щоб завершити їх у найкоротший термін і не заважати мешканцям тривалий час.

Мешканці, які бажають мати пандус біля свого під’їзду, можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Рішення про встановлення пандусу приймається з урахуванням потреб маломобільних груп населення та фінансових можливостей.

Попередня публікаціяКлюч до здоровʼя серця: як правильне харчування може попередити серцево-судинні захворювання
Наступна публікаціяВінницька партія Гройсмана – аутсайдер парламентського рейтингу