Вінницькі Екологи анонсували операцію “Новорічна Ялинка”

Новорічна Ялинка
Новорічна Ялинка

З метою профілактики порушень, пов’язаних із заготівлею новорічних ялинок, екологи Вінниці оголосили про початок інформаційної компанії “Новорічна Ялинка”. Інспекція звертає увагу на правила маркування та нагадує про штрафи для тих, хто порушить екологічні норми.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Державної екологічної інспекції Вінницької області.

У повідомленні вказано, що ялинки на продаж зазвичай вирощуються на спеціальних плантаціях хвойних порід, які не шкодять природі. Екологи закликають громадян та підприємства дотримуватися природоохоронних законів під час реалізації, придбання, перевезення та збуту новорічних дерев у передноворічний період 2024 року.

Новорічні ялинки та сосни обов’язково мають бути марковані пластиковою биркою зі штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення бирки до стовбура або самоклейними стрічками зі штрих кодом,” – наголошено в інформації.

За порушення правил придбання чи збуту новорічних ялинок передбачені штрафи від 510 гривень до 1700 гривень. Крім того, за незаконну порубку та пошкодження дерев, перевезення та зберігання можуть бути наложені штрафи від 510 до 5100 гривень залежно від обставин та осіб, які вчинили порушення.

Екологи сподіваються, що інформаційна кампанія допоможе підвищити свідомість громадян та підприємств щодо важливості дотримання екологічних норм у часи святкового сезону.

Попередня публікаціяМалозабезпечені родини можуть отримати кредит до 100 тисяч гривень на власну справу
Наступна публікаціяА що цікавого відбулося впродовж дня?