Класична страва в незвичайній подачі: рулет «Оселедець під шубою»

Оселедець під шубою
Оселедець під шубою

Пам’ятайте, що готувати салат-рулет “Оселедець під шубою” потрібно заздалегідь, оскільки йому потрібно хоча б 4 години, щоб застигнути в холодильнику.

Для приготування вам знадобиться:

  • оселедець солоний – 150 г;
  • яйця – 2 г;
  • буряк – 450 г;
  • картопля – 350 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 50 г;
  • оцет – 2 чайн. л.;
  • майонез – 150 г;
  • желатин – 5 г;
  • соняшникова олія – 2 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикраси.

Також для загортання “Оселедця під шубою” в рулет вам знадобиться харчова плівка або килимок для суші.

Цибулю дрібно нарізати. За бажанням її можна замаринувати (тоді салат буде смачніший) у воді з 2 чайними ложками оцту і дрібкою цукру. Залиште цибулю маринуватися 20-40 хвилин. Зручно робити це перед варінням овочів.

Моркву, картоплю і буряк для салату відваріть до готовності або запечіть в духовці. Також відваріть круто яйця. Всі інгредієнти залиште остигати до кімнатної температури. 

Желатин попередньо замочіть в 100 мл води кімнатної температури. Залиште його набухати на 20 хвилин. Потім підігріти його в мікрохвильовці і розмішати, щоб порошок розчинився. 

Буряк натріть на крупній тертці і залийте водою з розчиненим желатином. Картоплю, моркву і яйця натріть окремо на крупній тертці. Оселедець дрібно наріжте і видаліть кісточки. Змішайте оселедець з маринованою цибулею.

Час збирати салат. Змастіть великий шматок харчової плівки олією. Зверху розподіліть тонким шаром тертий буряк, формуючи прямокутник. Трохи посоліть і поперчіть. Потім викладіть шарами моркву, сітку з майонезу, картоплю, майонез, яйця, майонез і оселедець з цибулею. Останні шари (яйця і оселедець) викладіть більш вузьким шаром, ніж інші.

Загорніть “оселедець під шубою” з желатином в рулет, обережно піднімаючи краї плівки. Щільно загорніть рулет харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4-8 годин. Перед подачею наріжте рулет гострим ножем на тонкі кружечки і прикрасьте кожну порцію зеленню.

Попередня публікаціяІнтенсивні бої на сході України: Збройні сили відбивають атаки під Авдіївкою та Степовим
Наступна публікаціяСтан комунальної сфери Вінниці 5 грудня:ремонти та планові роботи