Пам’ятайте, що готувати салат-рулет “Оселедець під шубою” потрібно заздалегідь, оскільки йому потрібно хоча б 4 години, щоб застигнути в холодильнику.
Для приготування вам знадобиться:
- оселедець солоний – 150 г;
- яйця – 2 г;
- буряк – 450 г;
- картопля – 350 г;
- морква – 200 г;
- цибуля – 50 г;
- оцет – 2 чайн. л.;
- майонез – 150 г;
- желатин – 5 г;
- соняшникова олія – 2 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- зелень для прикраси.
Також для загортання “Оселедця під шубою” в рулет вам знадобиться харчова плівка або килимок для суші.
Цибулю дрібно нарізати. За бажанням її можна замаринувати (тоді салат буде смачніший) у воді з 2 чайними ложками оцту і дрібкою цукру. Залиште цибулю маринуватися 20-40 хвилин. Зручно робити це перед варінням овочів.
Моркву, картоплю і буряк для салату відваріть до готовності або запечіть в духовці. Також відваріть круто яйця. Всі інгредієнти залиште остигати до кімнатної температури.
Желатин попередньо замочіть в 100 мл води кімнатної температури. Залиште його набухати на 20 хвилин. Потім підігріти його в мікрохвильовці і розмішати, щоб порошок розчинився.
Буряк натріть на крупній тертці і залийте водою з розчиненим желатином. Картоплю, моркву і яйця натріть окремо на крупній тертці. Оселедець дрібно наріжте і видаліть кісточки. Змішайте оселедець з маринованою цибулею.
Час збирати салат. Змастіть великий шматок харчової плівки олією. Зверху розподіліть тонким шаром тертий буряк, формуючи прямокутник. Трохи посоліть і поперчіть. Потім викладіть шарами моркву, сітку з майонезу, картоплю, майонез, яйця, майонез і оселедець з цибулею. Останні шари (яйця і оселедець) викладіть більш вузьким шаром, ніж інші.
Загорніть “оселедець під шубою” з желатином в рулет, обережно піднімаючи краї плівки. Щільно загорніть рулет харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4-8 годин. Перед подачею наріжте рулет гострим ножем на тонкі кружечки і прикрасьте кожну порцію зеленню.