Напрочуд легкий яблучний пиріг “Три склянки”без міксера

Яблучний пиріг
Яблучний пиріг

Цей насипний пиріг зуміє приготувати навіть той, хто не вміє.

“Три склянки” – пиріг назвали так тому, що всі основні інгредієнти не потрібно зважувати, достатньо взяти всього по склянці. І ніякої метушні з тістом – потрібно просто насипати все шарами. Найскладніше в цьому рецепті – це натерти яблука.

Для приготування вам знадобляться:

  • яблука – 10 шт. (або 1,5 кг);
  • борошно – 1 склянка* (130 г);
  • цукор – 1 склянка (160 г);
  • манна крупа – 1 склянка (160 г);
  • розпушувач – 2 ч. л.; 
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло (заморожене) – 100 г. 

*Об’єм склянки – 200 г.

Змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, манну крупу, сіль, розпушувач. Розділіть суху масу на 4 частини. Натріть на крупній тертці яблука, розділіть масу на три частини.

Порада: яблука краще брати кислі та соковиті.

Вистеліть дно і боки роз’ємної форми (діаметр 22 см) пергаментом. Викладіть шарами: 1 частину сухої суміші, 1 частину яблук, потім знову суху суміш і знову – яблука. Чергуйте і останнім шаром викладіть суху суміш.

Порада: сік, який пустили яблука, теж відправляйте у форму.

Натріть зверху заморожене вершкове масло – так, щоб воно рівномірно покрило суху суміш. Поставте форму на деко і відправте в розігріту духовку. Випікайте при 180°С близько 50 хвилин (залежить від духовки) – до рум’яної скоринки зверху.

Нехай насипний пиріг “Три склянки” охолоне – і можна діставати з форми.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 3 грудня
Наступна публікаціяПогодні умови сповільнюють бойові дії в Україні