Прогноз магнітних бурь на тиждень з 4 по 10 грудня

магнітні бурі
магнітні бурі

У понеділок, 4 грудня, очікується, що геомагнітна активність досягне індексу 4 – це вказує на середню сонячну бурю. У вівторок, 5 грудня, прогнозується підвищення до червоного рівня з індексом 5 – це сильна буря, яка може впливати на благополуччя людей.

6 та 7 грудня передбачається помірна сонячна активність з індексом 4, а до кінця тижня – з 8 по 10 грудня – активність магнітного поля зменшиться до зеленого рівня з індексом 2, а магнітосфера повернеться до звичайного стану.

Лише 10% світового населення є чутливим до метеорологічних змін і залежить від погоди. Проте, під час інтенсивних магнітних бур виявлення погіршення самопочуття або змін у поведінці можливе навіть у здорових дорослих та маленьких дітей.

Для того, щоб максимально легко та без дискомфорту пережити періоди підвищеної активності, фахівці рекомендують:

  • Забезпечити достатній сон та відпочинок перед та під час магнітних бур.
  • Уникати важкої та монотонної роботи, уникати напружених ситуацій і конфліктів.
  • Підтримувати гідратованість, уникати вживання жирної, гострої, смаженої і солоної їжі, алкоголю. Збагачувати раціон корисними та легкими продуктами.
  • Для тих, хто має хронічні захворювання серцево-судинної системи, важливо мати під рукою всі необхідні ліки. Трав’яні чаї з ромашкою, мелісою, а також настоянки з пустирником, валеріаною і шавлією можуть полегшити стан.
Попередня публікаціяВареники з картоплею та сиром за рецептом Євгена Клопотенка
Наступна публікаціяЗаступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко перевірив стан укриттів у лікарнях та школах Вінниці