Від алтаря до передової: вінничанин із шведським громадянством став бойовим медиком українського батальйону

Андрій Сіранчук-Войцеховський
Андрій Сіранчук-Войцеховський

До Вінниці повернувся герой-захисник Андрій Сіранчук-Войцеховський, який вирішив залишити комфорт та безпеку іноземного громадянства, щоб захищати свою рідну батьківщину від окупантів. Після завершення шкільної освіти молодий чоловік вирушив до Швеції, де не лише отримав громадянство, а й навчався у духовній семінарії, мріючи стати священиком.

Про це повідомляють 20 хвилин.

Однак Андрій вирішив змінити свої плани. За кілька тижнів до агресії, молодий українець повернувся до рідної землі, готовий встати на захист незалежності та свободи. Спочатку хлопець хотів вступити до ТЦК, однак йому відмовили через іноземне громадянство. І Андрій вирішив позбутися цього обмеження. Попри можливість служби в іноземному легіоні, хлопець вибрав інший шлях, віддавши перевагу захисту України. Щоб мати можливість служити в українській армії, він повернув собі українське громадянство.

Зараз Андрій Сіранчук-Войцеховський здійснює свою діяльністю у складі батальйону “Вовки да Вінчі”, де обійняв посаду бойового медика. Він наголошує на важливості правильного визначення місця поранення. Це може врятувати життя бійця, та запобігти зайвих ампутацій через неправильно застосований турнікет.

У цей час Андрій прибув до Вінниці, де активно намагається залучити нових бійців до свого батальйону. За його словами, вінничани мають великий потенціал і велике бажання приєднатися до “вовчої зграї”, яка визначається своєю непереможною силою та відданістю ідеї захисту рідної землі.

Попередня публікаціяПсихологи Вінниччини допомагають евакуйованим та Захисникам в умовах війни
Наступна публікаціяЯсно і морозно: погода у Вінниці на сьогодні, 30 листопада