Кращий рецепт вегетаріанського плову

Пісний плов
Пісний плов

Перелік продуктів, дозволених споживати у піст, досить широкий. Можна їсти каші, фрукти, овочі, зелень, олію та навіть іноді їсти рибу та пити вино. Пропонуємо вам кілька варіантів пісних страв, легких у приготуванні, і які урізноманітнять ваше меню.

Овочевий плов на сковороді

Інгредієнти:

  • Довгозернистий рис – 2 ст.
  • Морква – 2 шт.
  • Лук – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Овочевий бульйон (як зварити, читайте нижче) – 4 ст. 
  • Куркума – 1/2 ч. л. 
  • Коріандр мелений – 1/2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Підготуємо овочі. Очищаємо цибулю і моркву, нарізаємо півкільцями товщиною 2 мм. Солодкий перець нарізаємо соломкою.

Далі обсмажте в глибокій сковороді цибулю до м’якості, в попередньо розігрітій олії. Вона має набути легкого золотистого відтінку. Можна використовувати і широку низьку каструлю з товстим дном.

Додайте перець і моркву, продовжуйте готувати, помішуючи, близько 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

Тепер додайте рис і змішайте з овочами. Обсмажте рис протягом 2-3 хвилин.

В окремій каструлі підігрійте овочевий бульйон, додайте в нього сіль і спеції. Перемішайте, щоб спеції розчинилися.

Перелийте гарячий бульйон у плов, знову перемішайте всі інгредієнти. Після того, як закипить, поставте вогонь на мінімум, закрийте кришкою і тримайте на невеликому вогні десь з півгодини, доки рис не вбере всю рідину. Вимкніть плиту та дайте настоятися ще 10 хвилин.

За бажанням солодкий перець можна замінити нарізаними слайсами печерицями. Перед подачею посипте плов з овочами свіжою зеленню для прикраси.

Картопляні оладки з овочами

Інгредієнти:

  • 3 середніх картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 1 середній кабачок;
  • 2 столові ложки борошна;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Рослинна олія.

Кабачок, моркву, картоплю, моркву, цибулю очистіть і натріть на тертці. Трохи відіжміть овочі, щоб з них вийшов зайвий сік. Додайте борошно, сіль, перець і добре перемішайте.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Формуйте оладки з овочевої маси і акуратно викладайте на сковороду. Смажте до золотистого кольору з обох сторін.

Подавайте картопляні оладки гарячими, можна з додаванням свіжої зелені.

Грецький салат без сиру

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оливки – 100 г.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений, сіль – за смаком.

Як приготувати грецький салат – наріжте цибулю півкільцями, огірок і помідори поріжте кубиками завширшки близько 1,5 см. З’єднайте все в салатнику, додайте оливки.

Окремо змішайте лимонний сік, оливкову олію, орегано, перець і сіль. Полийте приготовленою заправкою салат, акуратно перемішайте.

Грецький салат добре подавати як самостійну страву або з будь-яким гарніром.

Брюссельська капуста – рецепт на сковороді

500 г капусти промити, помістити в каструлю і залити окропом, посолити за смаком, на великому вогні варити близько 10 хвилин. Каструлю кришкою не закривати. Потім висипати в друшляк. Розігріти олію на сковороді і викласти туди капусту, з якої вже добре стекла вода. Посипати меленим перцем і підсмажити з усіх боків. Перед подачею посипати зеленню або несолодкими сухариками.

У разі сумнівів, яку їжу можна споживати під час посту, пам’ятайте – в цей період рекомендується не їсти м’ясо, молочні вироби і яйця. А ось щодо хліба, відповідь позитивна – можна, якщо він приготований без молочних продуктів і яєць. Олію можна споживати не завжди. Тож якщо ви плануєте готувати плов з овочами в ці дні, просто виключіть етап смаження на маслі. Але головне правило посту — не “їсти” один одного.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 29 листопада
Наступна публікаціяУкраїнські бійці знищили понад тисячу ворогів та просунулися вперед на Запорізькому напрямку