Вінницькі піротехніки навчалися роботі з роботизованими машинами у Хорватії

ДСНС
ДСНС

Понад півтора місяці фахівці піротехнічного розрахунку з Вінниччини проходили інтенсивне навчання у Хорватії, отримавши теоретичні та практичні навички з керування роботизованими машинами дистанційного керування. Шестеро рятувальників з Вінницької області приєдналися до делегації, що включала і їхніх колег з Хмельницької області.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Навчання фахівці отримали у рамках програми, спрямованої на підготовку рятувальників до ефективного використання роботизованих машин для механізованого розмінування, зокрема за допомогою культивації ґрунту.

Основний акцент тренінгів був зроблений на тому, щоб забезпечити безпечне використання техніки для виконання небезпечних завдань та збереження життя осіб, які займаються розмінуванням. Щодня рятувальники вивчали новітню техніку, розбираючи, збираючи, ремонтуючи та проводячи технічне обслуговування машини під наглядом кваліфікованих інструкторів.

Учасники отримали підручники з характеристиками, правилами роботи та технічного обслуговування обох машин, а також інструментів. З метою освоєння всіх аспектів новітньої техніки, рятувальникам було надано три тижні навчання на кожну з машин. По завершенні навчання піротехніки успішно склали два екзамени – загальний та теоретичний. Всі учасники отримали міжнародні сертифікати, підтверджуючи їхню кваліфікацію та готовність до ефективного використання новітніх технологій у справі рятування.

Це навчання визначає новий етап у підготовці українських піротехніків та рятувальників, спроможних впроваджувати сучасні технології для безпечного та ефективного вирішення завдань з розмінування та рятування життів.

Попередня публікаціяЯк подолати здуття живота після переїдання
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться прем’єра фільму «Повернення. Василь Кричевський»