У Вінниці відбудеться прем’єра фільму «Повернення. Василь Кричевський»

Повернення. Василь Кричевський
Повернення. Василь Кричевський

У Вінниці уже цієї середи, 29 листопада, відбудеться унікальна подія – прем’єра фільму «Повернення. Василь Кричевський». Це кінематографічне шедевр розкриє таємниці життя та творчості видатного художника, графіка та архітектора, Василя Кричевського.

Про це повідомляє пресслужба Музею Вінниці.

Цей фільм створений до 150-річчя з народження Василя Кричевського, що в Україні відзначають на державному рівні у 2023 році. Творча команда працювала над стрічкою понад сім років, здійснюючи зйомки в різних містах, таких як Київ, Одеса, Харків, Опішне, Полтава, Канів та Львів.

Презентація стрічки відбудеться в кінотеатрі «Родина» 29 листопада о 13:30. Вхід на захід вільний, що створює чудову можливість для всіх бажаючих насолодитися цією кінопрем’єрою та поглибитися в атмосферу життя і творчості Василя Кричевського.

Після перегляду фільму організатори запрошують усіх бажаючих на творчу зустріч з авторами стрічки. Учасниками обговорення стануть режисер Сергій Заболотний, продюсерка Валентина Подгорна та оператор-постановник Павло Попков. Модератором заходу виступить відомий кінознавець Ігор Жуков.

Прем’єра фільму є результатом спільних зусиль Студії “Телекон”, Благодійного фонду “Дар”, Кінотеатру “Родина” та Музею Вінниці, які об’єдналися, щоб вшанувати великого архітектора та внести свій вклад у популяризацію культурної спадщини України.

Попередня публікаціяВінницькі піротехніки навчалися роботі з роботизованими машинами у Хорватії
Наступна публікаціяУ Вінницькій області конфісковано землю у росіян на суму 1,6 млн. грн