Домашня запечена підчеревина становить чудову альтернативу магазинній ковбасі та копченостям. Ця закуска естетично виглядає на тарілці поряд із м’ясною нарізкою, беконом, шинкою та іншими делікатесами.

Інгредієнти:
- Підчеревина (м’ясна) – 1,5 кг
- Сіль – 2 ст. л
- Перець чорний мелений – 2 ст. л
- Перець червоний мелений – 1 ст. л
- Часник – 10 зубчиків
- Лавровий лист – 10 шт.
- Перець горошком – 10 шт.
- Запашний перець – 8 шт.
Інструкція:
- Добре помийте підчеревину та обсипте її сіллю та сумішшю перців з усіх сторін.
- Розкришіть лаврові листочки в долоні та посипте ними підчеревину, додаючи горошини перців.
- Покладіть сало в контейнер із щільною кришкою, прикрийте його та залиште в холодильнику на ніч.
- Вранці зробіть надрізи на внутрішньому боці, щоб м’ясо добре просочилося під час запікання.
- Пропустіть часник через прес і ретельно змастіть ним сало, не забуваючи про надрізи.
- Скрутіть підчеревину в тугий рулет та обмотайте товстою ниткою.
- Помістіть рулет у рукав для запікання і поставте у розігріту духовку до 150°C на 3 години.
- За годину до готовності проколіть рукав у декількох місцях, щоб підчеревина стала підрум’яненою.
Починати різати краще коли страва охолоне. Смачного!