Домашня запечена підчеревина становить чудову альтернативу магазинній ковбасі та копченостям. Ця закуска естетично виглядає на тарілці поряд із м’ясною нарізкою, беконом, шинкою та іншими делікатесами.

запечена підчеревина
запечена підчеревина
Інгредієнти:
  • Підчеревина (м’ясна) – 1,5 кг
  • Сіль – 2 ст. л
  • Перець чорний мелений – 2 ст. л
  • Перець червоний мелений – 1 ст. л
  • Часник – 10 зубчиків
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Перець горошком – 10 шт.
  • Запашний перець – 8 шт.
Інструкція:
  • Добре помийте підчеревину та обсипте її сіллю та сумішшю перців з усіх сторін.
  • Розкришіть лаврові листочки в долоні та посипте ними підчеревину, додаючи горошини перців.
  • Покладіть сало в контейнер із щільною кришкою, прикрийте його та залиште в холодильнику на ніч.
  • Вранці зробіть надрізи на внутрішньому боці, щоб м’ясо добре просочилося під час запікання.
  • Пропустіть часник через прес і ретельно змастіть ним сало, не забуваючи про надрізи.
  • Скрутіть підчеревину в тугий рулет та обмотайте товстою ниткою.
  • Помістіть рулет у рукав для запікання і поставте у розігріту духовку до 150°C на 3 години.
  • За годину до готовності проколіть рукав у декількох місцях, щоб підчеревина стала підрум’яненою.

Починати різати краще коли страва охолоне. Смачного!

Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на суботу
Наступна публікаціяВінницькі спецпрокурори домоглися в суді повернення державі частини майнового комплексу ДП «Вінницький авіаційний завод –„ВІАЗ“»